Wednesday, August 7, 2013

Keinginan yang menjadi impian

Assalamualaikum dan hai semua!

Entri kali nie Eyz bukan nak bercerita panjang lebar cuma Eyz nak menyatakan keinginan Eyz yang semakin menebal nakkan sesuatu. Rasa macam nak menangis pon ada. HAHA! *mengada betul*

Tak tahulah sejak dua menjak nie Eyz teringin sangat nak memiliki kamera instax. Tak kiralah instax mini 8 ke, instax wide ke... yang penting instax. Hohohoho. Apa itu instax??? Aduhai... *parah*

http://dev.theclickshop.net/wp-content/uploads/2012/12/main.png
https://static.groupon.my/62/26/1354159532662.jpg

Comelkan kamera instax nie. Sebab Eyz teringin sangat kamera nie, kamera nie boleh hasilkan terus gambar lepas kita snap. Itu yang Eyz nak. Memang kamera lain-lain sekarang nie pun boleh ambil gambar tetapi instax nie lain. Memang nampak macam retro sikit. Ehhee. Tapi....

Cuba korang bayangkan. Kalau korang ada kamera nie. Korang boleh kumpulkan atau albumkan gambar-gambar yang dah dicetak terus dari kamera. Lain daripada kamera digital sekarang nie. Selalunya asyik share kat FB, share dekat instagram,.. Tapi sejak menjak tu jarang kita nak print. Tak tahulah korang. Tapi kalau bagi Eyz, kalau dah ambil gambar guna kamera digital atau HP nie macam kenangan tu tersimpan dalam laptop, pendrive or memory card jer. Nak juga rasa pegang dan lihat gambar sendiri. 

Apakan daya.. Ada yang tak kasi Eyz beli. Hoho. Mahal katanya. Tapi... kalau ada sesiapa yang tahu menahu tentang kamera nie sila bagi komen. Tak kiralah positif ke negatif. Nak jugak tahu kebaikan dan keburukan penggunaan kamera jenis nie. Ehhee.


http://cdn.photojojo.net/store/awesomeness/productImages/instax-camera-9243_600.0000001358819353.jpg

:: Bisikan Syahdu ::
"Impian yang hanya dalam sanubari yang tak dapat dibeli sebagai pengganti perasaan ini. Aisemen. Jiwang pulak gara-gara kamera instax nie. HAHA!"


19 comments:

Leeza dayasari [santai leeza] said...

macam2 jenis kamera skrg nie.

Mysara Ab Rahman said...

kamera ni best, comey je

Lily Maisarah Syah said...

Camera polaroid ...zaman 70an dh ada. Pro boleh trus cetak gmbar...kons tk der soft copy utk nk simpan. Klu rasa nk beli. Beli jerlah tk mahal pon..tk sampai rm300 pon....

Cik Misya (Aimi Syahirah) said...

Salam blogger hebat! Jom join http://www.aimisyahirah.com/2013/08/contest-saya-nak-duit-raya-cik-misya-v2.html Salam Aidilfitri.:)

Maru Maru :3 said...

Dijah pun dari form1 teringin nak. Tapi duit takdeee. Adehhhh xD Camera ni tersangatlahh bestttt! Hoho :D

SimplySeoul said...

the camera is quite cheap sebenarnya. cuma itulah film dia kena stock selalu la kalau kerap pakai, tu yang part mahalnya mungkin.

but, it's really worth it if you really minat.

Siti Nurfaizah said...

Wahh canggih..maju ke depan

Nurulee said...

i pun teringin jugak. serous comel. heheh.

ive no idea bout instax. so i cant give a comment. ahakss.

MisEyz BLurz said...

@Leeza dayasari [santai leeza] itulah kak.mcm jenis kamera skrang nie..duit jer lagi ada ke tak..ehee

MisEyz BLurz said...

@Lily Maisarah Syah itulah..yg dulu kembali lgi..fikir2 balik mmg murah pon..tggu pc fair kat kl larh beli..dgr2 lagi murah masa pc fair..ehee

MisEyz BLurz said...

@Maru Maru :3 best dan comel kan..ehee

MisEyz BLurz said...

@SimplySeoul tu larh..film dia kena stock byk2..ehee..tp xpakai kerap kot..pakai masa nak jadikan kenangan..ehee

MisEyz BLurz said...

@Siti Nurfaizah xmaju sgt sbenanrnya nie..kamera yg mcm dulu2 kembali..hihi

MisEyz BLurz said...

@Nurulee xpe..kongsi minat pun xpe..hihi..jum beli sama2..ehee

eVa said...

kmk mok juakk!! dr dolok teringin tp belum kesampaian.. huhu.. sbb byk benda gk dlm list hahah. mudahan dpt ujung taun tok ngeheheheh

Isabel Diaz said...

Cute. Makin2 nok wana pink ya.

MisEyz BLurz said...

@eVa kmk gk nantik sale kat pc fair..hehe..in shaa Allah dpt yaa..hihi

MisEyz BLurz said...

@Isabel Diaz yalah eyh..kck2 n jawak2 jak upa koh..hihi

Aku Anis said...

bestnya. nasib baik anis xda duit nak beli. geram betul.

Jom baca entri saya bila free. =)

http://musicloveanisa.blogspot.com/2013/09/biarlah-kita-susah-sekarang-dengan.html

http://musicloveanisa.blogspot.com/2013/08/saya-jadi-lebih-menghargai-wanita.html