Tuesday, February 12, 2013

Perut kenyang hati risau duit terbang

Assalamualaikum dan selamat di awal pagi semua!

FUH! Syok betul hari nie sebab Eyz telah berjaya membuatkan duit Eyz terbang melayang nun jauh tanpa haluan. Hebat tak Eyz? Hohoho. Rancang punya rancang Eyz dan kawan-kawan ke Berjaya Times Square nak makan di Restoran Shabu Shabu. Yummi..! Eyz suka makan sup tomyamnya. Memang umph... Hihihi. Apa tu Shabu Shabu?
Meh klik sini    Shabu Shabu

http://static2.my.orstatic.com/UserPhoto/photo/0/55/0010LL2141FECC07817998l.jpg

Hampir dua jam kami di Restoran Shabu Shabu. Isikan perut yang dari pagi memang tak terisi. Hohoho. Punyalah lapar sampai penuh satu meja bahkan sekadar empat orang jer yang makan. Tapi memang berbaloi sebabnya korang boleh makan sebanyak mana *yang penting HABIS!* dan hanya bayar RM25 termasuk cukai sekali. Kalau korang makan pada jam dari jam 12.00 tengah hari sampai 3.00 petang lagi murah (hari Isnin hingga Jumaat). Sekadar RM19.90 untuk seorang tak termasuk cukai. Kalau termasuk cukai, mungkin dalam RM21 macam tu kot.



Selesai jer rehat-rehatkan diri di Shabu Shabu, kami pun mulakan perjalanan untuk buat banci kat dalam Times Square nie. Kekeke. Tak sah kalau tak masuk keluar masuk keluar satu-persatu kedai. Terutamanya Eyz dan roomate Eyz. Yang laki-laki? Peneman sejati sana sini. Hihihi. Kalau yang belum pernah lagi pergi Times Square, inilah tempat yang paling sesuai untuk shopping pakaian yang versatile or fashionable yang murah. Termasuk kasut-kasut. Bagi Eyz larhh. Ehhee.

Dan hari nie jugalah Eyz berjaya menakluki dua pasang kasut. Kekeke. Cari punya cari akhirnya jumpa jugak. Taklah fashionable sangat. Eyz tak berapa suka kalau yang keterlaluan fesyennya. Eyz lebih suka yang simple jer. Simple is the BEST CHOICE! for me.
*yang penting MURAH!!!*


Memang parah tau kalau dah pusing satu Times Square nie. Banyak yang terpaksa menerbangkan duit entah ke mana. Hohoho. Kalaulah cuti seminggu nie Eyz balik Sarawak confirm Eyz boleh jimatkan duit. Nak balik!!! Nak balik!!! Huhuhu ='(

Lepas habis cuti seminggu nie WAJIB dah berjimat-cermat. Beli barangan untuk anak-anak buah pulak. Hoho. Kalau tak dibeli tak pasal-pasal Eyz pulak yang kena panah oleh bermacam-macam persoalan dan rajukan dari anak-anak kecil nie nanti. Huhu.





:: Bisikan Syahdu ::
"Rindu nak balik rumah. Rindu nak jumpa famili dan anak-anak buah kesayangan. Huhuhu. Ingat! Jangan jadi macam yang berlaku dalam video INI."

12 comments:

Hazrina Sallehuddin said...

adui..tetiba lapo tgk pic awk ni ^_^

Nurfaezah Abdullah said...

waaaa kebetulan ke nie. last night sy pun pegi mkn di Shabu Shabu at Times Square in Brunei,of course hhehehe.

http://nurfaezahabdullah1712.blogspot.com/

Jess Rose said...

Nyam2~hihi..Mmg kalo round Times Square mesti smpai bjam2..heheh..rambang mata tgok baju2 murah n cantik.

Isabel Diaz said...

Nyaman eh =D

MisEyz BLurz said...

@Nurfaezah Abdullah iya?hihihi..kebetulan betulkan..hihi..sedap tomyamnyaa...nyum2..ehhee

MisEyz BLurz said...

@Jess Rose semestinyaa...rasa mcm nak ambil semuanyaa..hihi

selipar putih said...

pergi time square memang melayang la duit gamaknya,,hehe..
jemput join segmen saya..
http://www.jeritpekik.my/2013/02/segmenblog-pilihan-februari.html

Nurfaezah Abdullah said...

@MisEyz BLurz exactly hehehe. sy choose ayam. tom yam sy kureng ckit hehe.

MisEyz BLurz said...

@Nurfaezah Abdullah sup ayam pun sedap tp sejak suka tomyam jadi tertarik pulak..hihi

MisEyz BLurz said...

@selipar putih itulah pasal..melayang habis duit..hihi..in shaa Allah Eyz akan join^_^

khalila ishak said...

akak tgh cari2 review restoran shabu2, eh eh.... jumpe kt blog eyza pulak. heheh

MisEyz BLurz said...

@khalila ishak hihi..ktorg mmg slalu pegi shabu2 kak..hihi..tp skang kat TS xde dah..dh tutup..xtaw np..