Friday, February 15, 2013

Movie: Hansel & Gretel: Witch Hunters - CAM

Assalamualaikum dan hai semua!

Nak tonton full movie Hansel & Gretel: Witch Hunters tak??? Best sangat! Jumaat minggu lepas Eyz dah tengok di pawagam. Absolutely fantastic!!!! Eyz bagi lima per lima bintang untuk filem nie. Tak rugi tau kalau korang tengok.

Di sini Eyz kongsi link untuk korang tonton sendiri filem nie.
Jangan lepaskan peluang!!! [ping]


 http://2.bp.blogspot.com/-T33s3sFKk8Y/UP7HoT8nm8I/AAAAAAAAMZM/0MqU30lw0UU/s1600/Hansel-Gretel-Witch-Hunters_1.jpg

Language: English; Genres: Action, Fantasy, Horror;
Subtitle: None




:: SINOPSIS ::

Filem ini mengisahkan tragedi yang berlaku dalam rumah pada 15 tahun yang lalu. Hansel & Gretel ditinggalkan oleh ayah dan ibu tirinya di dalam hutan dan tidak tahu jalan pulang menjadi awal perjalanan kisah Hansel & Gretel ketika itu. Masih jelas terbayang di ingatan mereka semasa menghadapi ahli sihir yang  keji yang berusaha untuk membunuh kakak beradik tersebut.

Kejadian traumatis semasa kecil tersebut membuat Hansel (Jeremy Renner) dan Gretel (Gemma Arterton) geram dan ingin membalas dendam dengan memburu seluruh penyihir jahat di dunia setelah mereka dewasa. Selepas 15 tahun berlakunya peristiwa itu, Hansel & Gretel berubah menjadi sepasang Witch Hunter dan sering dipanggil untuk melenyapkan gangguan penyihir di pelbagai kota.

Suatu ketika, keduanya dipanggil oleh ketua bagi kota Augsburg untuk menangkap dan membunuh seorang penyihir jahat bernama Muriel (Famke Janssen). Dia telah menculik kanak-kanak di kota tersebut dan merancang untuk mengorbankan mereka untuk dijadikan persembahan dalam ritual Blood Moon.

Masalah dikeruhkan lagi dengan kehadiran Sheriff Berringer (Peter Stormare). Tentunya permintaan tersebut tidaklah semudah tugas-tugas sebelumnya. Mampukah Hansel dan Gretel menyelesaikan tugas tersbut dan bagaimana akhir ceritanya?



:: Bisikan Syahdu ::
"Setiap yang berlaku pasti ada jalan penyelesaiannya. Dan apa yang diragui dalam filem nie, kenapa Hansel & Gretel nie tak cedera kalau dipanah oleh mana-mana sihir pun. SOoo... Korang kena tonton movie nie sampai habis. Bahayanya sampai ke tahap INI!"


No comments: