Thursday, February 28, 2013

Senarai Peserta: First Giveaway by MisEyz

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua!

Alhamdulillah... Hari nie Eyz berkesempatan untuk update blog Eyz yang dah sekian lama berhabuk sana sini. Ehhee. Terasa lama pulak dah tak update blog nie. Al-maklumlah terlalu sibuk dengan aktiviti itu ini. Rindu pulak saat bersenang-lenang yang boleh rehat setiap saat. Hohoho. Walau bagaimanapun, *terskema pulak.hihi* masih ingat tak GA yang Eyz anjurkan nie? >>> First Giveaway by MisEyz

Baiklah. Hari nie Eyz dengan hati yang senang nak senaraikan peserta yang join GA pertama Eyz yang dah berabad konon lamanya Eyz anjurkan nie. Ehhee. Eyz senaraikan link peserta nie sebabnya untuk memudahkan kita blogwalking, jalan-jalan cuci mata, saling berkenalan dengan blogger yang lain dan sebagainya. Okay? ^_^


1- http://sofyanah.blogspot.com/2013/02/first-giveaway-by-miseyz.html
2- http://nurin-aqilah.blogspot.com/2013/02/first-giveaway-by-miseyz.html
3- http://auniqarya90.blogspot.com/2013/02/first-giveaway-by-miseyz.html
4- http://ilovecontestandgiveaway.blogspot.com/2013/02/first-giveaway-by-miseyz.html
5- http://q-ratuaini.blogspot.com/2013/02/first-giveaway-by-miseyz.html
6- http://setiasmile.blogspot.com/2013/02/first-giveaway-by-miseyz.html
7- http://cyanxkamo.blogspot.com/2013/02/first-giveaway-by-miseyz.html
8- http://aidadamiastory.blogspot.com/2013/02/first-giveaway-by-miseyz.html
9- http://nurulnajihahadam.blogspot.com/2013/02/first-giveaway-by-miseyz.html
10- http://ohthrillers.blogspot.com/2013/02/first-giveaway-by-miseyz.html
11- http://nostra-fabula.blogspot.com/2013/02/first-giveaway-by-miseyz_16.html
12- http://aireynhistorylife.blogspot.com/2013/02/first-giveaway-by-miseyz.html
13- http://belogkisahkami.blogspot.com/2013/02/first-giveaway-by-miseyz.html
14- http://diaryismah.blogspot.com/2013/02/first-giveaway-by-miseyz.html
15- http://everybloghavetheirownstory.blogspot.com/2013/02/current-chapter-first-giveaway-by-miseyz.html
16- http://indahsutera0605.blogspot.com/2013/02/first-giveaway-by-miseyz.html
17- http://contestblog79.blogspot.com/2013/02/first-giveaway-by-miseyz.html
18- http://teenagersareawesome.blogspot.com/2013/02/first-giveaway-by-miseyz.html
19- http://selamanya-dihati-ku.blogspot.com/2013/02/first-giveaway-by-miseyz.html
20- http://jesse-rose.blogspot.com/2013/02/first-giveaway-by-miseyz.html
21- http://aliaazlovely.blogspot.com/2013/02/first-giveaway-by-miseyz.html
22- http://inisemuapoyolaaa.blogspot.com/2013/02/first-giveaway-by-miseyz.html
23- http://fadzlun.blogspot.com/2013/02/first-giveaway-by-miseyz.html

24- http://aindonashi.blogspot.com/2013/02/first-giveaway-by-miseyz.html
25- http://dielala.blogspot.com/2013/02/first-giveaway-by-miseyz.html
26- http://duniagadisungu.blogspot.com/2013/02/first-giveaway-by-miseyz.html
27- http://cyanxkamo.blogspot.com/2013/02/first-giveaway-by-miseyz_26.html
28- http://www.cikfie.com/2013/02/first-giveaway-by-miseyz.html
29- http://kisahsikacamata.blogspot.com/2013/02/first-giveaway-by-miseyz.html
30- http://theberyylicious.blogspot.com/2013/02/first-giveaway-by-miseyz.html
31- http://chocalatejannah.blogspot.com/2013/02/first-giveaway-by-miseyz.html
32- http://kisahgadisketawa.blogspot.com/2013/02/first-giveaway-by-miseyz.html
33- http://hikayathiudpku.blogspot.com/2013/02/first-giveaway-by-miseyz.html
34- http://gulakekapas.blogspot.com/2013/02/first-giveaway-by-miseyz.html
35- http://inasazali.blogspot.com/2013/02/first-giveaway-by-miseyz.html
36- http://amad-jalanan.blogspot.com/2013/02/first-giveaway-by-miseyz.html
37- http://aressazman.blogspot.com/2013/02/first-giveaway-by-miseyz.html
38- http://budakpendekberblogging.blogspot.com/2013/02/first-giveaway-by-miseyz.html
39- http://syazrim.blogspot.com/2013/02/first-giveaway-by-miseyz.html
40- http://eiraaikawa.blogspot.com/2013/03/first-giveaway-by-miseyz.html
41- http://sibodohjangankacau.blogspot.com/2013/02/first-giveaway-by-miseyz.html
42- http://mmonsta.blogspot.com/2013/03/first-giveaway-by-miseyz.html
43- http://justforcontest.blogspot.com/2013/02/first-giveaway-by-miseyz.html
44- http://miszfarahanis.blogspot.com/2013/03/first-giveaway-by-miseyz.html
45- http://daisyisland.blogspot.com/2013/03/fitst-giveaway-by-miseyz.html
46- http://musicloveanisa.blogspot.com/2013/03/first-giveaway-by-miseyz.html
47- http://sweetieshandmade.blogspot.com/2013/03/first-giveaway-by-miseyz.html
48- http://umikasum.blogspot.com/2013/03/first-giveaway-by-miseyz.html
49- http://sigadisberblogging.blogspot.com/2013/03/first-giveaway-by-miseyz.html
50- http://watasin.blogspot.com/2013/03/first-giveaway-by-miseyz.html
51- http://diaryismah.blogspot.com/2013/03/first-giveaway-by-miseyz.html
52- http://strawberrydancokelat.blogspot.com/2013/03/first-giveaway-by-miseyz.html
53- http://captaindybo.blogspot.com/2013/03/first-giveaway-by-miseyz.html
54- http://mizzniya.blogspot.com/2013/03/first-giveaway-by-miseyz.html
55- http://gadisjohorberkacamata.blogspot.com/2013/03/first-giveaway-by-miseyz.html
56- http://theonlydaughteroflee.blogspot.com/2013/03/first-giveaway-by-miseyz.html
57- http://muslimahsejati96.blogspot.com/2013/03/first-giveaway-by-miseyz.html
58- ......


**INFO TERBAHARU:**
Alhamdulillah. GA pertama Eyz ini telah berjaya mencapai target yang diingini. Hihi. Hal ini bermakna, Eyz akan meneruskan GA ini sehinggalah tarikh tamatnya. Tahniah dan semoga bertuah semua! Ehhee.


Terima kasih Eyz ucapkan kepada semua peserta sebab sudi menyertai GA pertama Eyz yang tak seberapa nie. Hoho. GA nie masih belum lagi selesai. Tarikh tamat ialah 10 Mac 2013 (12.00 tengah malam). Sesiapa yang masih belum join tu, jom join beramai-ramai supaya GA nie takkan terbatal kelak. Bukan apa, jika penyertaan masih kurang daripada apa yang Eyz tetapkan,  GA nie akan automatik terbatal melainkan Eyz akan meneruskan GA nie ataupun dan akan memilih pemenang yang bertuah kelak. All the best!!!!

Jom ramai-ramai jangan lepaskan peluang ini sebabnya pemenang yang bertuah akan dapat hadiah dari Eyz dengan menggunakan Mr. Random. Manalah tahu tuah korangkan. Hihi.

Selamat blogwalking!
 

Sunday, February 24, 2013

Terbaik semuanya!

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua!

Dah tidur ke? Janganlah tidur lagi. Eyz ada cerita nie. Hihihi *gediks*
Jumaat lepas iaitu dua hari lepas (22 Februari 2013), Eyz dan rakan sekelas pergi PICC di Putrajaya untuk saksikan pertandingan Pidato Antarabangsa. Eyz dapat rasakan yang Eyz terpesona tengok warga asing dari pelusok dunia misalnya dari Jordan, Jerman, China, Afghanistan dan ramai lagi mampu berpidato dalam bahasa Malaysia. WOW!!!

Kalau korang tengok sendiri mesti korang pun dapat rasakan yang mereka nie dah bukan macam warga dari luar negara tetapi memang dah macam orang Melayu yang wajahnya sememangnya bukan seperti rakyat Malaysia sendiri. Macam mana tu? Hihihi. Fikir-fikirkanlah ye.

Walaupun sebutan mereka taklah seberapa tepat mana pun tetapi memang seronok sangat lihat mereka nie berpidato dalam bahasa Melayu. Menyanyi lagi tu. Ada yang nyanyi lagu Datuk Siti Nurhaliza dan Apo Kono Eh Jang jugak tau. Hihihi. Eyz rasa bersyukur sangat sebab diberi peluang menyaksikan secara langsung pertandingan Pidato Antarabangsa nie. Selalunya Eyz tonton dari tv jer. Ehhee. Sekarang dah boleh tengok depan-depan. Boleh masuk tv lagi tu. Keke.




Gambar-gambar bawah nie adalah antara peserta akhir bagi pertandingan nie. Ayat yang dorang guna pun mantap. Ada yang main translate jer. Hihihi. Macam kita jugak. Nak cakap sangatkan dalam BI sampai BM translate terus jer ke BI. Jangan nak gelak sakan kat orang taw. Ahakz.



 

Walau bagaimanapun, Eyz nak ucapkan tahniah dan syabas untuk pemidato dari Malaysia dan pemidato dari Panama sebab berjaya meraih gelaran juara dalam kategori Nusantara dan antarabangsa. TAHNIAH!!!





Kategori Nusantara
Pertama: Pemidato dari Malaysia
Kedua: Pemidato dari Acheh
Ketiga: Pemidato dari Brunei

Kategori Antarabangsa
Pertama: Pemidato dari Panama
Kedua: Pemidato dari China
Ketiga: Pemidato dari Jordan

TAHNIAH!


Hadiah disediakan dah cabutan oleh Mr Random akan dilakukan.

:: Bisikan Syahdu ::
"Kita sebagai rakyat Malaysia sepatutnya lebih memartabatkan bahasa Malaysia. Eyz cukup berbangga menjadi rakyat Malaysia. Pesanan Eyz buat semua dan buat diri Eyz sendiri, martabatkanlah bahasa Malaysia yang utama daripada bahasa lain."


Friday, February 22, 2013

Kongsi: Peminat tegar selipar Jepun

Assalamualaikum dan hai semua!

Terasa lama pulak Eyz tak update blog nie. Al-maklumlah sibuk memanjang. Hohoho *sibuklah sangat* Untuk entri yang pertama buat sekian lamanya nie, Eyz nak berkongsi satu tips atau cara untuk membaiki sesuatu untuk korang. Sejak akhir-akhir nie, Eyz sekadar blogwalking jer. Blog sendiri terbengkalai. *sedih*

Siapa yang kat sini suka pakai selipar jepun??? Tak tahu apa tu selipar jepun? Aduhai. Lagi kesian! Hihihi. Eyz gurau jer. Ehhee. Okaylah... Lihat gambar kat bawah nie. Haaa... Itulah namanya selipar jepun.

http://3.bp.blogspot.com/-vUyXWHL9b48/T4g4YIv49MI/AAAAAAAAAPw/rM6UAKBUWME/s1600/jamban.jpg
*contoh semata-mata*

Pasti ramai yang ada selipar jepunkan. Tak kiralah macam mana rupa bentuk. Tapi sekarang nie jarang pulak nampak orang pakai selipar jepun. Ramai yang dah advance pakai CROCS, sandal bunga sana sini. Eyz salah seorangnya. Keke. Tapi tempat yang kita akan nampak selipar nie adalah di??? TOILET! Hoho.

Walau bagaimanapun, selipar jepun nie tetap jugak popular taw. Sebabnya mudah dan selesa dipakai. Tak menyakitkan kaki. Lainlah kalau yang dah jalan sampai berbatu-batu jauhnya. Di sini Eyz nak kongsikan satu tips macam mana nak baiki selipar jepun kesayangan korang yang dah putus tu. Takpe. Jangan resah gelisah. Scroll down here!




1- Cari mana-mana straw minuman.

http://2.bp.blogspot.com/_Ia7A8EJ6wrU/TBen1AXgijI/AAAAAAAAAeA/t2xpbm_cu7I/s1600/fat-straws.jpg

2- Lipat dua straw tersebut.

3- Ikat seperti simpulan di bawah nie:
   


4- Masukkan ke dalam lubang selipar seperti berikut:
  


5- Ikatkan straw di bawah selipar dengan ikatan macam nie:


SIAP!!!

Nak dapatkan informasi yang lebih?

Hadiah disediakan dah cabutan oleh Mr Random akan dilakukan.


:: Bisikan Syahdu ::
"Eyz nak pesan. Jangan pernah membuang barangan yang masih dapat digunakan. In shaa Allah. Pasti ada kegunaan lain yang boleh kita jadikan. Okay? Hihi. Sayang korang!"

Sunday, February 17, 2013

Kongsi: Hilang akal dera bayi 4 bulan

Assalamualaikum dan selamat malam semua!





Allahuakbar! Apa dah jadi dengan dunia sekarang nie. Manusia sama manusia diperlakukan sedemikian rupa. Hhhmmm... Alangkah sucinya wajah seorang bayi yang tidak tahu apa-apa tetapi didera dihempas dibuang. Allahuakbar!


p/s: 
Jom join 'First Giveaway by MisEyz'. Pemenang akan dipilih oleh Mr Random! ^_^

:: Bisikan Syahdu ::
"Berhati-hati dalam memilih, berjaga-jaga untuk memerhati,......"

Contest Teka Gambar Apa

Assalamualaikum dan selamat pagi semua!

Eyz tak boleh nak tidurlah. Blogwalking punya blogwalking, Eyz ternampak satu contest nie. Agak menarik dan memang menarik. Jom main teka-teka!!!

 

 KLIK BANNER UNTUK JOIN


:: Bisikan Syahdu ::
"Jom join giveaway Eyz pulak! KLIK SINI. Hadiah menarik dan akan lebih menarik kalau korang join!!! Ehhee."


First Giveaway by MisEyz

Assalamualaikum dan hai semua!

Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani, hari ini saat ini detik ini Eyz nak melancarkan 'First Giveaway by MisEyz' iaitu giveaway yang pertama Eyz buat selama Eyz dalam dunia blog nie. Ehhee *excited!*

GIVEAWAY DAH TAMAT!!!
*Nama pemenang akan diumumkan dalam masa yang terdekat. In shaa Allah. TUNGGU! ^_^*



:: Syarat-syarat Penyertaan ::

1- FOLLOW blog MisEyz  *WAJIB

2- LIKE FanPage MisEyz *WAJIB


3- Buat entri bertajuk 'First Giveaway by MisEyz', letak BANNER atas tu *WAJIB

4- TAG sekurang-kurangnya 2 orang & PASTIKAN mereka tahu!

5- *WAJIB KLIK satu persatu >>> satu; dua; tiga
(biar loading sampai habis...jujur tau!)

6- Sila tinggalkan LINK ENTRI GIVEAWAY di kotak komen ini beserta dengan ID FACEBOOK korang *WAJIB


:: Hadiah Istimewa ::

Topup RM10 x 1 - Celcom/ Maxis/ Digi


Topup RM5 x 4 - Celcom/ Maxis/ Digi

 Bloglist Istimewa by MisEyz x 10

Blog Review by MisEyz x 10

 Bookmark Istimewa dari MisEyz x 10



MAKLUMAT

  • Pemilihan pemenang akan dibuat secara Random.org
  • Jika penyertaan bagi First Giveaway by MisEyz nie melebihi daripada 100 orang, hadiah akan ditambah. Jika penyertaan GA nie kurang daripada 50 orang sehingga tamat tarikhnya, Eyz akan batalkan GA nie *sedih*
  • Pastikan korang mematuhi segala syarat yang dah ditetapkan tau. Jika tak, penyertaan korang akan terbatal *akan disemak*
  • Senarai peserta akan dikemaskinikan selang beberapa hari sebelum tarikh GA nie tamat.
  • TARIKH TAMAT: 10 MAC 2013


SENARAI PESERTA

HADIAH PEMENANG BERTUAH

PEMENANG


:: Bisikan Syahdu ::
"Eyz harap semua yang turut serta dalam giveaway pertama Eyz nie alert tentang maklumat terbaharu yang Eyz akan kemaskini dalam entri ini. Terima kasih!^_^"


Saturday, February 16, 2013

Kongsi: Keajaiban luar biasa

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua!

Sihat tak hari nie? Alhamdulillah kalau semua sihat. Hanya tinggal sehari saja baki cuti dalam seminggu nie. Sedihnya. Malasnya. Semuanyalah! Hihi.

Hari nie Eyz nak berkongsi beberapa koleksi gambar mengenai keajaiban yang luar biasa yang berlaku di muka bumi ini.

 

Tasik garam yang berwarna-warni ini dipercayai di San Francisco Bay.


http://www.enciknakal.com/wp-content/uploads/2011/12/sundogs.jpg

Penduduk China gempar apabila terjadinya fenomena pelik empat matahari dalam satu masa berlaku.


 


Di sebuah persisiran pantai di Mexico telah didatangi jutaan sekumpulan besar ikan-ikan dari pelbagai jenis. Antaranya yang dilihat adalah seperti ikan sardin, ikan pelata, ikan bass dan ikan bilis. Kehadiran ikan-ikan tersebut membuatkan suasana persisiran pantai dilitupi dengan warna hitam gelap berminyak.


 ributpasir1
 ributpasir2

 Fenomena Ribut Pasir Di Pantai Barat Australia. Ribut debu yang melanda pantai barat Australia pada hari Rabu lepas telah menghasilkan satu fenomena “red wave”.



Tasik Pink atau dikenali sebagai Tasik Retba terletak di utara semenanjung Bab Vert Senegal iaitu di utara timur Dakar. Ia dinamakan sedemikian kerana airnya yang berwarna merah jambu.Fenomena ini disebabkan oleh kombinasi sejenis bakteria iaitu Cyanobacteria yang terdapat di dalam air dengan kepekatan kristal garam yang tinggi. Warna ini jelas kelihatan semasa musim kering. Tasik juga dikenali untuk kandungan garam yang tinggi, seperti Laut Mati, dan ini membolehkan orang ramai untuk terapung dengan mudah.



Great Blue Hole (Belize) . Berada di jarak 60 mil dari kota Belize. Lingkaran yang berdiameter 0.4 kilometer. Tempat yang sesuai untuk melakukan aktiviti diving kerana kedalamannya adalah dalam sekitar 480 kaki atau 145 meter. Disebabkan oleh kedalamannya itulah warna menjadi biru tua.


:: Bisikan  Syahdu ::
"Segala yang berlaku di dunia ini adalah kebesaran Allah SWT. Allah Maha Kuasa yang hanya mampu menciptakan dan menurunkan apa yang manusia ataupun makhluk lain tidak dapat lakukan. Setiap yang diturunkan pasti ada hikmah di sebaliknya. Berdoalah dari sekarang agar kita sentiasa dilindungi oleh Allah SWT daripada sebarang kejahatan, kejahilan dan kecelakaan."

GIVEAWAY GOSSIP GIRL

Assalamualaikum dan selamat bergosip giveaway!


  •   X perlu entry berjela
  •   Kopipes dan komen sahaja
  •   Tunggu tarikh pengumuman hadiah anda
  •   Hanya follow dan like AQOUSTICA ZATI

HADIAH
  • SATU NOVEL "SEMILIR CINTA"
  • 5 RIBBON BROOCHES
  • 5 HEART BOOKMARK CORNER + 10 STICK BOOKMARK
  • 20 LAMINATED BLOGGER BOOKMARK
  • 9 LOLLIPOP ICE CREAM

50 PEMENANG 

*SEMUA PESERTA AKAN DIMASUKKAN KE DALAM BLOGLIST + hadiah penghargaan sebab join. p/s : x mahal pun.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Friday, February 15, 2013

Tips: Elakkan daripada tertidur!

Assalamualaikum dan selamat malam semua!

Mengantuk dah ke? Erkz! Awalnya nak tidur. Sabar... Biar solat isyak dulu baru boleh tidur. Ehhee. Kali nie Eyz nak buat entri tentang cara untuk mengelakkan diri daripada mengantuk semasa kuliah. Pelajar sekolah pun apa salahnya ikut tetapi INGAT! barang haram untuk dibawa masuk ke sekolah jangan bawa ye! Pesanan ikhlas dari Eyz SINI

http://1.bp.blogspot.com/-A-hK1beTKwA/Tcf5H6PFk6I/AAAAAAAAABc/cg-208Z0lX0/s1600/sleepy.jpg 

Sebenarnya masalah mengantuk nie bukannya berlaku semasa kita buat kerja atau tugasan tetapi boleh berlaku di mana-mana jer. Betul tak? Rasa mengantuk disebabkan oleh masalah badan yang letih, terlalu kenyang dan juga faktor persekitaran yang boleh membuatkan rasa mengantuk. Di sini, Eyz nak kongsikan tips untuk mengelakkan diri daripada terlena semasa kuliah.

1- Mencuci muka
"Perlakuan ini mungkin perkara terakhir yang sering dilakukan apabila diri dah terasa terlalu mengantuk. Cara paling berkesan untuk kembali segar."

2- Elakkan daripada dalam pencahayaan yang malap
"Keadaan yang sebegini membuatkan kita semakin rasa mengantuk. Al-maklumlah, suasana yang amat sesuai untuk tidur iaitu dalam keadaan yang malap dan gelap! Elakkan!!! Cahaya yang lebih terang dipercayai mampu mengembalikan kesegaran mata dan minda."

3- Senaman ringan
"Kalau dan mula rasa mengantuk tu, bolehlah berdiri sekejap bagi melakukan senaman ringan. Regangkan tangan, kaki, kepala mahupun pinggang supaya kita akan rasa lebih nyaman untuk meneruskan pembelajaran. Elakkan daripada duduk statik. Pastikan apabila duduk tu, gerakkanlah sedikit anggota badan. "

 4- Dengar lagu
"Dengar muzik pun salah satu jalan penyelesaian bagi mengelakkan rasa mengantuk. Lebih-lebih lagi lagu yang diminati. Minda terus fresh tau!!! Hihi. Tapi INGAT! jangan sampai melekakan. Tak baik. Namun begitu, terdapat beberapa jenis bunyi-bunyian ataupun muzik yang dikatakan dapat meransangkan dan meningkatkan kewaspadaan serta ketajaman minda."

5- Belajar biar santai
"Maksudnya di sini, jangan terlalu stres semasa belajar. Semakin stres semakin membuatkan diri menjadi malas nak teruskan pembelajaran, menyebabkan rasa bosan dan sekaligus membuatkan mata terlena. Bagi Eyz, belajar biar dengan santai dan gembira. Barulah ilmu senang nak masuk. Betul tak?"




:: Bisikan Syahdu ::
"Eyz sekadar nak berkongsi tips ini untuk semua. Walaupun taklah seberapa tetapi memadai untuk Eyz buat perkongsian. Kalau ada cara lain bolehlah komen di sini ya. Sharing is caring!"
 

Movie: Hansel & Gretel: Witch Hunters - CAM

Assalamualaikum dan hai semua!

Nak tonton full movie Hansel & Gretel: Witch Hunters tak??? Best sangat! Jumaat minggu lepas Eyz dah tengok di pawagam. Absolutely fantastic!!!! Eyz bagi lima per lima bintang untuk filem nie. Tak rugi tau kalau korang tengok.

Di sini Eyz kongsi link untuk korang tonton sendiri filem nie.
Jangan lepaskan peluang!!! [ping]


 http://2.bp.blogspot.com/-T33s3sFKk8Y/UP7HoT8nm8I/AAAAAAAAMZM/0MqU30lw0UU/s1600/Hansel-Gretel-Witch-Hunters_1.jpg

Language: English; Genres: Action, Fantasy, Horror;
Subtitle: None




:: SINOPSIS ::

Filem ini mengisahkan tragedi yang berlaku dalam rumah pada 15 tahun yang lalu. Hansel & Gretel ditinggalkan oleh ayah dan ibu tirinya di dalam hutan dan tidak tahu jalan pulang menjadi awal perjalanan kisah Hansel & Gretel ketika itu. Masih jelas terbayang di ingatan mereka semasa menghadapi ahli sihir yang  keji yang berusaha untuk membunuh kakak beradik tersebut.

Kejadian traumatis semasa kecil tersebut membuat Hansel (Jeremy Renner) dan Gretel (Gemma Arterton) geram dan ingin membalas dendam dengan memburu seluruh penyihir jahat di dunia setelah mereka dewasa. Selepas 15 tahun berlakunya peristiwa itu, Hansel & Gretel berubah menjadi sepasang Witch Hunter dan sering dipanggil untuk melenyapkan gangguan penyihir di pelbagai kota.

Suatu ketika, keduanya dipanggil oleh ketua bagi kota Augsburg untuk menangkap dan membunuh seorang penyihir jahat bernama Muriel (Famke Janssen). Dia telah menculik kanak-kanak di kota tersebut dan merancang untuk mengorbankan mereka untuk dijadikan persembahan dalam ritual Blood Moon.

Masalah dikeruhkan lagi dengan kehadiran Sheriff Berringer (Peter Stormare). Tentunya permintaan tersebut tidaklah semudah tugas-tugas sebelumnya. Mampukah Hansel dan Gretel menyelesaikan tugas tersbut dan bagaimana akhir ceritanya?



:: Bisikan Syahdu ::
"Setiap yang berlaku pasti ada jalan penyelesaiannya. Dan apa yang diragui dalam filem nie, kenapa Hansel & Gretel nie tak cedera kalau dipanah oleh mana-mana sihir pun. SOoo... Korang kena tonton movie nie sampai habis. Bahayanya sampai ke tahap INI!"


Movie: Mama Full Movie - CAM

Assalamualaikum dan salam Jumaat semua!

Apa khabar semua? Sihat? Kepada yang masih cuti tu, macam mana dengan cuti? Seronok tak?
Jom jalan-jalan bersama Eyz pusing Kuala Lumpur 1 2 

Ada sesiapa tak yang kat sini dah tengok filem Mama? Bestkan!!! Hihi. Buat yang belum tengok dan nak tengok lagi filem Mama tu, jom tonton sekali lagi! [link]

 http://www.mamamovie.com/assets/images/_downloads/ipad/02_mama_ipad.jpg

 Language: English; Genres: Horror; Subtitle: None


 :: Bisikan Syahdu ::
"Bagi Eyz, filem Mama nie memang menyeram terutamanya dengan wajah MAMA tu. Dan ada juga unsur kasih sayang yang diterapkan dalam filem nie. Untuk keseluruhan filem Mama nie, Eyz bagi empat per lima bintang. Btw, di sini Eyz nak ungkapkan, 'Kasih sayang seorang ibu adalah buat selamanya!'"

Haiwan di Zoo Negara terlepas...!!!

Assalamualaikum dan aloha semua!

Leka Eyz terlalu rajin join giveaway dan blogwalking sana sini, sehinggakan Eyz tak sempat nak update aktiviti Eyz cuti-cuti Kuala Lumpur Selasa lepas (12.2.2013). Tak lama pun. Belum sampai seminggu pun berlalu. Keke. Yang syoknya kami bagaikan pusing satu Kuala Lumpur tau. Kononnyalah. Hihihi


[LRT] - Stesen Kerinchi >>> Stesen Melati    [TEKSI] Zoo Negara    [LRT] Stesen Melati >>> Stesen KLCC >>> Stesen Kampung Baru    [JLN KAKI] HR Steak House    [LRT] Stesen Kampung Baru >>> Stesen Universiti    [TEKSI] IPG KBM    Tiba atas katil...!!!^_^


Jauh perjalanan luas pemandangan tau! Dan duit pun luas terbentang untuk mudah melayang. Kering kontang! Poket kering! Tolong..! *gediks* Sehinggakan perjalanan yang terakhir terasa lutut pun terketar-ketar sebab penat. HAHA!

Tapi yang seronoknya dapat jumpa haiwan-haiwan kesayangan nie. Hohoho. Garang wooo! Pelawat pun ramai yang datang ke Zoo Negara. Al-maklumlah cuti umum lagikan.

Nak tahu bayaran masuk ke Zoo Negara??? KLIK SINI

Kalau nak pergi ke Zoo Negara, lebih baiknya bawa famili. Sebab lagi seronok kalau adik-adik kita yang tengok haiwan-haiwan nie secara real. Dorang mesti excited yang teramat kalau berpeluang tengok. Eyz rasa macam nak bawa famili jer ke Zoo Negara nie. Dah terbayang dah kegembiraan yang terserlah di wajah adik Eyz dan anak-anak buah Eyz. BESTNYA! Hihihi.






Eyz ada terjumpa seekor gajah nie. Comel sangat!!!! Sebabnya gajah nie menari-nari tau tengok ramai orang tengok dia. Comel sangat!!! Hihihi. Sayangnya Eyz tak ambil video gajah nie menari. Tak percaya? Tengok jer gambar nie kita boleh nampak gajah nie happy. Dari senyumannya. Mesti gajah nie ada namakan. Ehhee. Mana tahu namanya INI




 



Dah penat jalan di Zoo Negara, kami mulakan perjalanan untuk ke KLCC pulak. Sebabnya? Nak cari McD! Hahaha. Akhirnya perut terisi jugak di KLCC. Keke. Kami rancang nak tengok air pancut berirama tapi tak kesampaian sebabnya masa dah lewat. Jalan-jalan cuci mata jerlaa. Bermacam-macam ragam yang Eyz tengok. Hohoho.


Seterusnya, dah pening-pening tengok KLCC yang banjir dek manusia yang datangnya mungkin dari seantero dunia, kami teruskan perjalanan lagi ke HR Steak House di Kampung Baru. Menjamah chicken chop yang sedap sangat! Hihi.

Boleh tengok sini    HR STEAK HOUSE



http://2.bp.blogspot.com/-K0Qo866Ht5c/T1Byl9LTp4I/AAAAAAAAACA/IEEJ3JkND48/s1600/IMG_4626.JPG

Abaikan tajuk entri nie sebabnya memang tak ada haiwan dari Zoo Negara yang terlepas. Eyz tak tahu nak buat tajuk apa. Hihihi. Maaf dipohon buat semua pembaca. Ehhee. Btw, di sini Eyz jugak nak berkongsi aktiviti kami semasa cuti seminggu nie.

Kalaulah Eyz boleh balik Sarawak cuti seminggu nie memang Eyz yang paling bahagia sebabnya boleh jumpa  famili yang Eyz rindui sangat sekarang nie. Tapi syukur alhamdulillah sebab dalam seminggu nie Eyz dapat berjalan sana sini keliling Kuala Lumpur walaupun bukanlah pusing satu Kuala Lumpur pun. Hoho.

Kisah baharu SINI

:: Bisikan Syahdu ::
"Memang sedih hidup merantau jauh dari famili tercinta nie. Tetapi demi pelajaran kita perlu juga merantau. Bak kata pepatah, jauh perjalanan luas pemandangan."