Tuesday, January 8, 2013

Segmen : Saya Blogger Negeri .......

Assalamualaikum dan hai semua!

Hari ni Eyz tetiba pulak rasanya nak join satu segmen dari FizGraphic Dot Com. Rasa lain pulak kalau tak update blog ni. Tapi apakan daya kerja yang melambak menghalang Eyz nak update blog. Sedihnya. Awal-awal semester dah macam hujung semester. Sibuk memanjang. Agak-agak beratus kot kerja dibagi. Huhuhu.

Jomlah kita ramai-ramai join! Ataupun dah ramai yang dah join. Hihihi. Eyz jer kot yang lambat. Ehhee. Takpe. Yang penting takde tarikh tutup lagi. Klik banner atau SINI kalau nak join okay!




SYARAT SEGMEN

1. Buat entry bertajuk Segmen : Saya Blogger Negeri .......
2. Tempek banner kat atas tue pastue backlink ke entry INI..
3. Pastu sila nyatakan anda blogger dari negeri mana.
 4. Ceritakan tempat/makanan/benda apa yang best tentang negeri yang anda tinggal tue.
4. Kelayakan nak join terbuka kepada blogger malaysia sahaja.
5. Tag lah mana-mana blogger rapat anda.
6. Tarikh tutup : TIADA. Sentiasa berjalan.


Untuk syarat yang ketiga, Eyz blogger dari negeri Sarawak Bumi Kenyalang. Di Sarawak, Eyz tinggal di Bintangor iaitu satu daerah yang berada di tengah-tengah antara Sarikei dan Sibu. Apa yang istimewanya? Banyak.... Yang istimewanya. (Makanan) Ada laksa sarawak, mi kolok, limau bintangor, buah dabai, buah engkalak, buah tampoi, buah durian isuk,.... Kalau nak makan semua nie jom datang ke Sarawak. Hihihi.

  

:: buah dabai dan buah engkalak ::

 
 :: limau bintangor dan buah tampoi ::


:: durian isuk ::
 

 

:: laksa sarawak dan mi kolok ::


Eyz tag:
http://inasazali.blogspot.com/
http://belogisam.blogspot.com/
http://www.mujadafewa.my/
http://nikainaa.blogspot.com/

"Jangan lupa untuk tinggalkan jejak korang di entri ni okay. Eyz nak jugak tahu keistimewaan negeri lain. Hihihi. Sharing is caring!"

21 comments:

ina said...

tq taq ina...bestnye mknn kt sana ye..teringin sgt nk merantau ke sana...

MisEyz BLurz said...

@ina boleh jer...hihihi...

miss zerocinta said...

salam

saya dh follow sini

saye org terengganu

dari segmen yang same

dtg lar jenguk and follow

http://misszerocinta.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri.html

btw , nice blog :]

I K A :) said...

mai singgah sini :)
dtg dr segmen yg sama .
http://cikukika.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri.html

Engku Muzahadin said...

Jambatan sesak naik feri,
Sampai jeti tunggu giliran;
Jenguk sini di malam hari,
Sambil hulur salam kenalan.

Berterbangan dari segmen yang sama, singgah di teratak ini & sudah lama FOLLOW sini`;-)

http://engkumuzahadin.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

Vee Lea said...

Kamek miak swak juak! Hii :D

angellovesoldier said...

Singgah sini dari segmen yang sama,

Dah follow awak dah,

Jom follow saya kalau belum,

http://angellovesoldier.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri-sarawak.html

Cik Que said...

hai..dari segmen sama..selamat berkenalan..kmk dh follow ktk..^_^

jaakechik said...

jaa datang dari segmen yang sama...heeee... jaa blogger negeri kelantan..selamat berkenalan!

http://www.jaakechik.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri-kelantan.html

Mar Haini Abdul Rahim said...

salam kenal dr segmen yg sama :)
kat sarawak memang unik2 buah die kan.. hehe teringin nk mkn durian isuk tu ^^

Nasuha said...

sy ska buah engkalak dn mee kolok..

QasehnyaRania said...

salam kenal dan follow sini dari segmen yang sama juga..

terubok masin my peberet.belom penah sampai lagi sarawak.

http://lobaksusue.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri.html

Mohd Lokman Bin Ramli said...

Assalamualaikum dan salam sejahtera.. ^_^. selamat berkenalan kepada yang baru mengenali diri saya. Saya blogger dari terengganu tetapi sekarang menetap di melaka. jemput singgah ke rumah saya yang tak sebeberapa ini. Maaf juga lambat buat lawatan sebab sibuk dengan final exam..

http://www.lokmanramli.my/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri-terengganu.html

MisEyz BLurz said...

Jom datang sarawak..hihi..

Cik Aichrah said...

Singgah dari segmen y sama ^^
dri Kelantan ^^ btw done follow awk!
Jemput singgah sini gak yer ;)

http://aichrah.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

Irwan Alessa said...

Assalamualaikum, saya dari segmen yang sama.. terjah dan follow awak sekali..

jom datang ke blog saya, blogger Johor punya cerita :)

http://www.irwanalessatyme.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

siti fatima Arifin said...

Salam.... Cik Putih blogger TERENGGANU. Datang blogwalking and follow disini. Sama-samalah kita memeriahkan dunia blogwalking. Ahikss... and also Good Luck.Wauu...CP tahun lepas baru p sarawak. Jaln2 kat sana. Best jugak yer. Buah dabai tue sedap tak. mula2 tengok ingatkan buah anggur.

http://sfadazzlinggirl.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

Psss...psstt... Jenguk sini gak :

http://sfadazzlinggirl.blogspot.com/2013/01/hanif-idrus-giveaway-2013-segmen.html

Read more: http://kharisma-alfath.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html#ixzz2IPBqwTpQ

♥Farhana♥ said...

datang dari segmen yang sama , blogger dari perak . done follow . jemput singgah dan follow blog saya --- > http://duniahatisaya.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

salam perkenalan :)

deno said...

deno terbang dari terengganu ke sarawak! bestnye sarawak tapi belum pernah sampai sana.. huhu... btw, deno terus FOLOW blog sini.. :) jom ke terengganu? ^^

http://www.dayangdeno.blogspot.com/

Cik Fie said...

datang dari segmen yang sama . dah follow awak . harap awak follow blog saya ye :)

http://www.cikfie.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

nurul farhana said...

done follow . sorry lambat yerk . busy dengan study . salam perkenalan :)