Monday, December 10, 2012

Movie: AJIBOY


Korang mengantuk dah ke? Janganlah tidur dulu malam nie. Jom tonton filem AJIBOY!!!!
Hero dia comel sangat. Hihihi. Jangan main-main!!! Singgah SINI dulu....




KLIK SINI UNTUK MENONTON AJIBOY


:: Jalan Cerita ::

Dia kecil! Dia genius! Dia IRFAN! Seorang kanak-kanak yang genius dan petah bercakap yang diamanahkan oleh ayahnya, EN FAUZAN untuk menjaga dan menguruskan Taman Tema Air Melaka buat sementara waktu. Oleh sebab dirinya yang masih kecil, kemampuannya diragui oleh ALONG dan BOB. Along dan Bob merupakan dua orang Head Supervisor di Taman Tema tersebut yang sentiasa mengambil kesempatan atas jawatan yang mereka seperti memberikan barang-barang percuma untuk menarik perhatian pengunjung wanita. Kehadiran Irfan dalam menggantikan jawatan En Fauzan dipandang remeh oleh mereka sehinggalah Irfan mengenakan tindakan terhadap mereka. Along dan Bob diturunkan pangkat dan sering diarahkan melakukan kerja-kerja pembersihan di sekitar Taman Tema tersebut. Hal tersebut telah menyebabkan mereka tekad untuk melakukan satu pengkhianatan. Irfan, meskipun masih kecil mempunyai satu lagi amanah yang amat besar yang harus ditunaikannya. Arwah ibu Irfan telah meminta Irfan untuk mencarikan isteri untuk En Fauzan supaya mereka tidak akan merasa sunyi tanpanya. Irfan yang berkenan pada CIK NISA telah cuba untuk menyatukan mereka namun setelah mengetahui bahawa Cik Nisa sudah mempunyai anak, Irfan pantas beranggapan yang Cik Nisa sudah mempunyai keluarganya sendiri. Mampukah Irfan mencari calon isteri untuk En Fauzan? Adakah Along dan Bob akan teruskan niat mereka untuk mengkhianati En Fauzan? Dapatkah Irfan menyelamatkan Taman Tema tersebut?


4 comments:

al_hakim said...

tengok cite ni sampai tertido

MisEyz BLurz said...

@al_hakim Tak tgk pon..citer yg tgk..hoho
2 per 5 bintang jer citer nie..hmm

Azhafizah Md Nor said...

mesti lawak kan citer ni..tengok je pelakon die ni ha.

MisEyz BLurz said...

@Azhafizah Md Nor cuma suka tgk dak kecik tu berlakon...comel jer..hihi