Friday, November 30, 2012

Menarik: Burger Raksasa





WOW!!!! Berabad kot makan burger nie takkan habis-habis! HAHA! Mantaplah chef nie. Hoho. Burger raksasa nie dipanggang selama 15 jam woo!! Memang kenyang berabis kalau makan nie. Beli satu burger nie boleh makan satu kenduri. Sooo... Apa tunggu-tunggu lagi! Haha. Harga burger nie pun boleh tahan jugak. Satu $499. Kalau dibandingkan dengan burger-burger biasa yang dijual di Malaysia nie berpuluh-puluh kali ganda bezanya. Hoho.

Berminat ke??? 
Boleh jer tempah dengan pemilik kedai Mallie Sports Grill di restoran di Southgate, Michigan nie. Setahun korang akan sentiasa rasa kenyang. Ehhee. PING!

1st Giveaway by Chirp-chirp!


Eyz sekarang dah takde kerja lain dah. Jalan sana sini dalam dunia blog! Hohohoho. Eyz rasa macam nak join lagi GiveAway larh! Hihihi. Malam nie, Eyz nak join GiveAway oleh Chirp-chirp.

Klik BANNER bawah nie...


PERLU DILAKSANAKAN DALAM GIVEAWAY NIE

1- FOLLOW blog Chirp-chirp (DONE!)

2- LIKE FanPage Chirp-chirp (DONE!)

3- Tepekkan banner GA (DONE!)

4- Pilihan Eyz yang ditengah-tengah tu. Comel sangat! ^_^

5- Eyz nak TAG:





(DONE!)


Menarik: Simple, Cantik, Murah dan Menawan!


Hai semua!!! Selamat malam Sabtu! Ehhee.

Sebelum tu Eyz mulakan entri malam Sabtu nie, apa kata korang:





 
 Simple, Cantik, Murah dan Menawan! Betul tak apa yang Eyz katakan? Sesiapa yang ada kasut-kasut terpakai tu janganlah korang buang. Masih boleh guna lagi tu. Boleh buat macam kat gambar atas. Kalau ada peluang Eyz nak buat jugaklah. JIMAT!!!! Kekeke.


 Kalau korang yang dah pernah buat atau akan buat jangan lupa share sharing tau!!! Hihihi. PING!



CONTEST KALENDER 2013 EKSKLUSIF HAZWANHAIRY | BOX CREATIVE


Sebelum memulakan cerita Contest untuk malam nie. Korang KLIK SINI dulu! Terima kasih!


Jom kita ramai-ramai ikut  Contest Kalender 2013 Eksklusif Hazwanhairy | Box Creative nie. MENARIK! Dalam contest nie hadiah yang ditawarkan adalah kalender eksklusif 2013 by hazwanhairy | box creative. Bukan tu jer. Lima blogger yang bertuah akan dapat ole-ole dari Sarawak. Tak rugi kalau korang join. Korang pun boleh tambahkan kenalan blogger.

Photobucket 
Caranya... Korang KLIK BANNER kat atas nie.

     
:: SYARAT-SYARAT ::

    1. Anda mestilah FOLLOW blog hazwanhairy nie.

    2. LIKE la page nie : PERSONAL BLOG |HAZWANHAIRY.COM
    3. LIKE page penaja : BOX CREATIVE

    4. Tajuk CONTEST KALENDER 2013 EKSKLUSIF HAZWANHAIRY | BOX CREATIVE

    5. Jangan lupa letakkan HEADER macam kat atas nie.

    6. LINK-kan entri korang pasal contest nie pada post entry Contest Hazwanhairy.

    7. Korang tak perlu pun tulis berjela-jela macam Eyz nie. Ehhee.

    8. Tarikh tutup: 12/12/2012 (Cantik tarikhnya. Hihi)






:: Kalender yang bakal korang dapat kalau bertuah. JOIN! JOIN! ::



Tutorial: Scroll Box untuk BlogList


Seiring dengan tutorial sebelum nie, cara nak buat BlogList dalam blog. Baik Eyz teruskan supaya senang nak rujuk. Ramai jugak yang dah tahu nie. Sebabnya tak susah pun buat BlogList cuma nak bagi BlogList nampak kemas dan cantik jer kena tahu lebih lanjut lagi. Betul tak? Haaa... Tapi untuk yang masih tak tahu cara buat BlogList nie, boleh rujuk SINI


Cara buat Scroll Box untuk BlogList nie pun takdelah susah sangat. Tutorial yang Eyz buat nie baik untuk korang dan baik untuk Eyz juga. Bagi Eyz kalau nak buat BlogList korang kemas dan tersusun boleh Follow tutorial nie. TEKAN SINI dulu.


Contoh BlogList Eyz



PROSEDUR


1-Log In >>> Dashboard >>> Templates >>> Proceed >>> Tick Expand Widget Templates

2- Tekan Ctrl+F serentak. Cari tajuk BlogList korang. Kalau Eyz, tajuk BlogList Eyz

JOM BERTANDANG SINI


3- Jumpa dah tajuk BlogList korang? Kalau dah, korang lihat CODE BAWAH nie. Ada tak di bawah tajuk BlogList korang cari tu tadi.

    <div class='widget-content'>  


4- Dah jumpa kan? Kalau dah jumpa, gantikan CODE di Langkah 3 dengan CODE nie:

<div class='widget-content' style='overflow:auto; width:ancho; height:200px;'>

(Warna BIRU , korang boleh ganti dengan saiz yang korang nak)


5- PREVIEW dulu taw. Lepas tu baru SAVE! PING!

INGAT!!! Tekan Ctrl+C serentak untuk COPY CODE dalam tutorial.


Tutorial: Buat BlogList dalam Blog


Toinx Toinx! Kononnya bola melantun. Hoho. Hari nie Eyz nak ajar korang buat BlogList dalam blog korang. Mungkin ramai yang dah tahu. Tapi Eyz nak ajar jugak. TAK KIRA! (dengan muka merajuk) Gurau jer. Ehhee.

Sebelum Eyz mula merapu, baik korang tekan SINI dulu dan tekan SANA dulu. Terima kasih. Sayang korang sebab dengar kata. Hihihi. Baiklah. Eyz mulakan tutorial buat bloglists nie.

:: contoh BlogList Eyz ::


:: PROSEDUR ::

1- Sign In >>> Dashboard >>> Layout >>> Add a Gadget >>> Blog List





2- Tekan (+) dan akan keluar macam nie:


3- Klik butang dalam kotak merah tu. Add to List. Dan akan keluar yang nie:



4- Korang boleh pilih sama ada nak Add by URL ataupun Blogs I'm Following. DONE!

5- SAVE!!! PING!
INGAT!!! Tekan Ctrl+C serentak untuk COPY CODE dalam tutorial.

 


Love In Perth


Movie In The House!!! Mana..? Mana..? Hohoho.
Sebelum Eyz mulakan entri tengahari nie, Eyz nak ucapkan Selamat Menunaikan Solat Jumaat buat kaum adam sekalian dan untuk semua Salam Jumaat!!!
^_^

 Buat yang tengah bercuti atau yang tengah duduk/ meniarap/ baring santai-santai tu. Apa kata kita KLIK SINI dulu. Ehhee. SINI LAGI! Terima kasih. Sayang korang!!! Eyz nak berkongsi satu movie Indonesia dengan korang. 


'LOVE IN PERTH' 


:: Kisah Cinta Si Moody, Si Sombong, dan Si Bijaksana ::

  
BEST SANGAT filem nie. Tak rugi kalau korang tengok tau. Dilakonkan oleh penyanyi terkenal yang comel lagi tau!!! Gita Gutawa




SELAMAT MENONTON

Stuff - Silky and Clear





 Cari cari dan cari akhirnya Eyz jumpa jugak Nose Strip Charcoal nie walaupun masih pertama kali guna yang ini. Sebelum nie Eyz guna Guardian punya Nose Strip tapi.... Dulu Nose Strip Charcoal dari Guardian adalah yang TERBAIK TAPI SEKARANG JADI KURANG BAIK. Tak tahulah kenapa. Sebab tu larh nak cari dan cuba produk lain pulak. Akhirnya jumpa nie di Watson, Sibu.


Silky and Clear: Nose Strip Charcoal


Memang TERBAIK juga!!! Sekali tarik dari hidung memang bertakung air mata dalam mata. HAHA!!! Jangan takut. Normal tu. Bintik segala bintik di hidung akan tanggal cuma hati-hati tarik takut hidung pulak yang tercabut. Ehhee. Just kidding! Btw, takkan rugi kalau korang nak cuba. Harga RM9.90/ Sabah&Sarawak. Ada 6 strips kat dalam.  PING




Cara Guna Nose Strip

Basahkan hidung dengan air. (Jangan terlalu basah)

Letak Nose Strip pada hidung. Tunggu dalam masa 10 - 15 minit.

Tanggalkan perlahan-lahan nose strip dari hidung.


**Korang akan nampak hasilnya!!! Selamat Mencuba!!!



Fellina Beauty: Fellina Inch Loss


Sebelum tu USHA SINI dan KAT SINI dulu

Malam nie Eyz nak PROMOTE satu barang untuk para pembaca. 
Berkenaan dengan 'Fellina Inch Loss'.

:: Losyen pelangsingan yang unik lagi Superb dengan SEKALI SAPUAN!!! ::


Bagi Eyz, losyen Fellina Inch Loss nie TAK PERLU:
  • pengambilan supplement penurunan badan (sapu jer!!)
  •  melebih-lebih nak diet




        Apa yang Perlu Tahu

         - diformulasikan dari bahan semulajadi yg selamat utk semua, termasuklah wanita hamil (syarat nya jangan sapu pada perut dan belakang pinggang), untuk ibu menyusu atau mereka yang gastrik.

        - dibacakan 30 juzuk al-Quran di maahad tahfiz Bukit Mertajam, P.Pinang. Semoga lebih dirahmati dan memberi kesan seperti mana diingini oleh para pengguna.

    (Jangan langkah ya, simpan di tempat yang sepatutnya.)

        - yang sedang makan pil kurus / dalam rawatan kurus pun boleh guna untuk menambahkan kecepatan proses pembakaran lemak.

        - selain menghilangkan lemak-lemak yang berlebihan dan selulit, losyen ini juga mampu memperbaiki/ merawat tekstur kulit badan agar lebih sihat, anjal, berseri serta memberikan wangian semulajadi.

        - boleh disapu pada pipi dan dagu (sapuan nipis) untuk menjadikan dagu lebih runcing dan menghilangkan dagu tembam/ berlipat, kulit leher melendut.



 Korang nak tahu lebih lanjut tentang Produk Fellina Beauty nie???




 **Eyz jadi promoter sementara malam nie. Hihhihi. Selamat mencuba!!! Macam menarik produk Fellina Beauty nie. Jangan lepaskan peluang tau!!! PING **



Thursday, November 29, 2012

Tutorial: Cara Share Entri Serentak dengan Satu Klik


Assalamualaikum dan selamat malam!!!

Malam nie Eyz nak berkongsi satu tutorial yang menyenangkan para blogger. Mungkin ramai yang dah tahu dan Eyz jer yang ketinggalan. Ehhee. Tapi TAK KIRA!!! Nak share jugak. 



Eyz nak ajar macam mana nak share entri korang secara serentak dengan satu klik jer. Mungkin sebelum nie korang klik share  Facebook Group, Rakan Facebook dan FanPage korang satu persatu. Sekarang korang boleh meringankan jari jemari korang dengan SATU KLIK SEND JER semua akan dihantar dengan yang korang TAG.


:: PROSEDUR ::

1- Dashboard >> Template >> Edit Html

2- Proceed >> Tick Expand Widget Template

3- Tekan Ctrl+F serentak. Cari kod nie:

<data:post.body/>

4- Ada tak? Kalau ada, COPY kod bawah nie pulak:


    <!--Facebook Send button Start -->
    <b:if cond='data:blog.pageType != &quot;static_page&quot;'>
    <div style='float:left;padding:5px 5px 5px 0;'>
    <script src='http://connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1 ' type='text/javascript'/><fb:send colorscheme='light' expr:href='data:post.url' font=''/>
    </div>
    </b:if>
    <!--Facebook Send button End -->

5- Paste kod yang korang COPY kat bawah kod yang korang cari di Langkah 3 tadi.
*Akan jadi macam nie:

 <data:post.body/>

  <!--Facebook Send button Start -->
    <b:if cond='data:blog.pageType != &quot;static_page&quot;'>
    <div style='float:left;padding:5px 5px 5px 0;'>
    <script src='http://connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1 ' type='text/javascript'/><fb:send colorscheme='light' expr:href='data:post.url' font=''/>
    </div>
    </b:if>
    <!--Facebook Send button End -->

Kalau korang rasa was-was, PREVIEW dulu. Kalau jadi baru SAVE.
Okay sayang semua?

 6- Dah SAVE, klik SEND di laman blog korang dan akan keluar macam gambar kat atas nie. PING


INGAT!!! Tekan Ctrl+C serentak untuk COPY CODE dalam tutorial.



Segmen: Jom Kawan


Assalamualaikum semua!!! Cuti-cuti nie Eyz rasa daripada takde buat pape Eyz nak aktifkan blog MisEyz BLurz nie. Soooo.... Hari nie tanpa ada rasa segan silu Eyz masuk Segmen: Jom Kawan yang dibuat oleh adik Mirra Nadhira nie. Segmen nie akan tamat pada 30 November 2012. Tak lama lagi nak due date dah tu. Ohhoo.

Korang nak tunggu apa lagi??? Jom kita ramai-ramai join supaya lebih meriah. Kan kan? Hihihihi. Korang klik jer banner bawah nie. Ikut syarat penyertaan kat situ. Selamat turut serta!!!




:: Komen Eyz untuk blog Mirra Nadhira Mustaffa ::
  • Blog Mirra comel sangat. Kemas dan tersusun jer.
  •  Lagu blog BEST!!! Suka suka suka.... Hihihi.
  • Kombinasi warna sesuai. Minat biru ek? Hihi.

"Maaf sebab lambat join. Belum terlambat kan??? Ehhee."

Sebelum tu
 KLIK SINI dan SINI



Cik Lyeen's Giveaway


Selamat di awal pagi buat korang!!!
Sementara mata nie masih membulat segar, Eyz nak join Giveaway yang dibuat khas oleh rakan Cikgu Blogger Eyz. Cik Lyeen. Ehhee. 

Tahniah Cik Lyeen sebab berjaya buat Giveaway. Sapa cakap banner Giveaway tu tak cantik??? Meh Eyz tonyoh orang tu. Hihihi. Actually from my heart, it is so cute you know ^_^




:: Eyz Tag ::

Miss Ira
Nur Hanisah
Niena Sofea
Almira Alwani
Mirra
Aini
Belog Miya
Belog Nurhasliza
ChickyLisa
Cik Uni

 
** Jom pakat ramai-ramai join Cik Lyeen's Giveaway nie. Klik kat banner atas tu okay. Banyak hadiah yang istimewa yang korang akan dapat.


Sebelum pergi
KLIK KLIK


Wednesday, November 28, 2012

PUPUS


Selamat malam semua!!! 
Malam nie Eyz nak post entri tentang PUPUS. 
Bukan PUPUS sebarang PUPUS, tapi PUPUS THE MOVIE...!!! Hihihi. 

Malam nie Eyz nak berkongsi satu movie Indonesia bertajuk 'Pupus'. Bukan Pupus lagu kumpulan Dewa tu erk. Ini filem Indonesia. KLIK KLIK

Bagi Eyz filem nie memang THE BEST!!! Jalan cerita yang terbaik. Rugi kalau korang tak tengok malam nie tau. Jadi..... Apa kata korang saksikan filem nie baru komen. 
Okay ??? Goodgirl... Goodboy ^_^
*Jangan lupa sediakan tisu yer. Hihihi.



SEKIAN

"Sharing is Caring"

My New My Hoorey


Apa yang NEW apa yang HOOREY??? Takde makna pape pon. Saja jer buat tajuk cam gitu sebabnya tak tahu nak letak tajuk apa untuk entri nie. Hohoho. KLIK KLIK

Tapi sememangnya ada yang NEW dalam blog Eyz kali nie. NEWLOOK and HOOREY FOR A MALAY CLASSIC SONG...!!!! Hahahaha!!! Jangan terkejut tau kalau klik jer blog Eyz korang macam di alam retro sikit. Ahakz. Bukan apa, sejak menjak nie Eyz asyik nyanyi lagu Saloma- Gitar Berbunyi tu jer. Sampai Mr. Cepet pon terkena panahan Saloma tu. Kahkah. Sorry Mr. Cepet..!!! Hihihi. 

Walau macam mana pun klasiknya Eyz tetap sayang blog Eyz nie tau dan oso My Mr. Cepet. Ehhee. Alarh. Bukannya selalu pun kita nak balik ke alam dulu kala. Betul tak? Asal korang bukak jer blog Eyz korang akan bagaikan di alam P. Ramlee. Kekeke.



I LOVE MY BLOG SO MUCH RIGHT NOW





Tutorial: Blockquote dalam Bentuk Box


Aloha semua!!! Eyz hari nie masih tak puas lagi nak buat tutorial. Entahlah kenapa. Hihihi. Takpe-takpe. Sharing is not crying BUT so much caring!!!! Hihi.Malam nie Eyz nak buat tutorial pasal blockquote dalam bentuk box. Simple jer, tak susah sangat. Sesuai untuk yang baru terjebak dalam dunia Blogger nie. Ehhee. TEKAN SINI DULU


:: CONTOH BOX BLOCKQUOTE ::

:: PROSEDUR ::

1- Sign in Blog korang >>> Dashboard >>> Template >>> Edit HTML >> Expand Widget Templates

2- Tekan Ctrl+F serentak. Cari code macam kat bawah nie.

/* Headings
----------------------------------------------- */


3- Kalau dah jumpa, copy code bawah nie pulak.

 .post blockquote {
background:#ff3399;
padding: 5px;
Border: 3px solid #ffffff;
colour:#FFFFFF;
}


4- Paste code pada Langkah 3 kat bawah code pada Langkah 2.

** Akan jadi macam nie.

 /* Headings
----------------------------------------------- */
  .post blockquote {
background:#ff3399;
padding: 5px;
Border: 3px solid #ffffff;
colour:#FFFFFF;
}

** Kalau korang nak adjust warna background dan garisan pun boleh.

>> Tulisan warna BIRU tu untuk warna background blockquote.
>> 3px untuk ketebalan border. Korang boleh ubah sendiri nak berapa tebal.
>> solid untuk jenis border. (solid/ dotted / dashed)
>> Tulisan warna MERAH untuk warna border.


** Korang boleh pilih kod warna dari rajah bawah nie.


5- Kalau korang rasa was-was. PREVIEW dulu baru SAVE okay...!!



INGAT!!! Tekan Ctrl+C serentak untuk COPY CODE dalam tutorial.


 

Tuesday, November 27, 2012

Cinta Vlog



Second entry for today. Hohohoho. Eyz nak share dengan korang dengan satu filem nie. Siapa yang pernah kenal dengan Matluthfi90 tu mesti tahukan apa tu Vlog. Selain Matluhtfi, ramai lagi yang buat Vlog.
......Misalnya......


Matluthfi
 
Maria Elena
 
 
 Lain-lain
^_^


Jom saksikan kisah Cinta Vlog antara Wawa Zainal dengan Alif Aziz. Sweet actor and actress yang berlakon dalam filem nie.



Selamat Menonton





Hari Tua Ku


Assalamualaikum dan salam sepetang semua...!! Bosan rasanya hari nie. Tak tahu nak buat apa. Fikir punya fikir baik Eyz update blog yang dah berdebu nie. Hohoho. Petang yang hangat nie Eyz nak buat entri pasal 22 November 2012 yang lepas. Keke. Lambat betul nak update. Hihhihi.
*sepetang yang hangat ditemani kesejukan penghawa dingin

22 November..??? Itu adalah hari tua ku di kala tahun nie. Memang betul-betul selamat tinggal pada alam remajaku. Uhukz! Tapi kali nie hari lahirku dihiasi dan ditemani oleh rakan-rakanku dan Mr. Cepet ku. Hihihi.


I'm not 18 years old anymore...!! 

I'm 22 years old right now..!!!




Kononnya kawan-kawan Eyz nak beli roti yang mak diorang pesan last-last kereta jadi mangsa. Hahahaha. Tu larhhh. Tipu lagi. Hihi. Ops!!! Sshhhhh.... Tak bleh bising-bising. "ZIIIIPPPP MY MOUTH...!!!" Hohoho. 

Btw, terima kasih banyak-banyak kat korang sebab sambutan yang memang aku tak duga langsung. Uhukz Uhukz :') Terharu Terharu...!!



 :: Kawan-kawan yang sama-sama masa sekolah menengah. Teringat kenangan lama. Ehhee ::





:: Kami sekawan yang lahir bulan November. Paling lewat antara kami. Hihihi ::



Terima kasih korang...!!! Sayang korang ketat-ketat..!! Hihihihi. Thanks for the cake too! Comel sangat....!!! Nyum. Nyum. Yummi...!!!

Lastly yang tak dijangka. Mr. Cepet datang...!!!! Hihihi. Gave me some surprise too. Thank you so much my darling. Ehhee.Thanks so much for the presents. Comel...!!! Suka suka suka suka...!!! Hihihihi.




A ring??? Gulp. Suprising me a lot...!!! Terima kasih untuk semuanya Mr. Cepet. Semoga hubungan kita berkekalan hingga ke jinjang pelamin. Semoga dirimu bakal menjadi imam dan ketua dalam keluarga kita nanti ya :') Terima kasih sebab sempurnakan hidup ku sekarang. Menjagaku di kala kita berjauhan dan memahami diriku. Terima kasih.
*Emo lah tiba-tiba. Hihihi.





Maaf. Anak buah dulu yang merasmikan. Hihihihi. 

Thanks u olls!!!



Monday, November 26, 2012

Aku, Dia dan Tong Sampah


Assalamualaikum dam selamat malam....!!! Korang apa khabar? Malam nie Eyz nak berkongsi sesuatu dengan korang. Takdelah gempak sangat. Saja jer nak sharing. Sharing is caring!!! Hihihihi.

Korang bosan tak malam nie? Kalau bosan, apa kata tonton filem nie.

Aku, Dia dan Tong Sampah

Tajuk cerita nampak macam pelik dan mungkin bagi korang tak BEST. Tapi kalau korang tengok pasti tak kering gusi dan tak boleh nak duduk diam tengok. Bagi Eyz lah. Tak taulah korang camne. Hihihihi. Nie Eyz mudahkan korang untuk menonton.
^_^




SELAMAT MENONTON  



Wednesday, November 21, 2012

Selamat Pengantin Lama Abangku


Selamat Pengantin Lama? Kenapa? dan Mengapa?? Hihihi. Alarh. Kan dah beberapa bulan kahwin. Soo... Selamat Pengantin Lama laaa. Kan bang??? Hihihi. Just kidding^__^

Sabtu lepas (17 November 2012) majlis walimatul urus abang Eyz. Buat keramaian di Sarawak pulak. Hari tu akad nikah dan walimatul urus di Terengganu, tempat isteri abang. Bulan nie tiba masanya pusingan pihak lelaki pulak nak buat keramaian walimatul urus. 


Inilah pelamin yang diambil ilham dari internet oleh abang sendiri dan diolah oleh Bintangor punya designer. Cantikkan walaupun taklah nampak gah macam yang pakai dewan. Mak dan ayah pilih buat majlis kat rumah jer sebabnya lebih senang. Al-maklumlah tak guna catering, kitorang guna gotong-royong jer. Lagi seronok. Sebab ramai yang tolong. Terima kasih semua!!!

  :: Orang kuat mak dalam majlis abang. Hihihi ::

 :: Hasil hias oleh ahli keluarga dan Paksu. Simple but cute!!! Hihihi ::
  



Siapa pengapit perempuan tu????? Hahahaha. Inilah buat pertama kalinya Eyz jadi pengapit tau. Hahaha. Lucu jer. Eyz buat ikut gaya sendiri jer. Buat-buat pandai padahal tak tahu pape. Kahkah. Dalam mengapit sempat jugak panggil photographer amik gambar. Alhamdulillah ada jugak. Kekeke. Tak boleh pakai jadi pengapit selalu nie. Hihihi.



:: atas - Majlis tepung tawar oleh pihak perempuan dari Terengganu ::

:: bawah - Majlis tepung tawar oleh pihak lelaki (tuan rumah) ::



:: Ahli keluarga belah kakak ipar dari Terengganu ::


 :: Ahli keluarga Eyz yang bertemakan hitam putih ::
*ala-ala retro katakan. Hihihi



:: Selamat Pengantin Baharu MyBro dan kakak ipar ::

^_^