Thursday, June 7, 2012

Tutorial : Daftar Shout Busuk.org


Sekarang ramai blogger yang dah mula guna Shout Busuk.org untuk shoutbox dalam blogger masing-masing....walaupun simple tapi menarik....bagi Eyz....shout busuk.org nie memang DA BOMB....TERBAIKLAH...!!!hihihihi....kat sini Eyz akan tunjukkan caranya untuk korang okay sayang^__^

:: nie sekadar contoh yang Eyz punya shout busuk.org ::


1. Mula-mula, pergi ke link nie dulu 

2. Masukkan Username, Password dan Email korang. Kiranya korang kena daftar dululah.

3. Selepas tu, korang pergi kat Home di shout busuk.org tu. 

4. Ubah width and height bagi shoutbox yang korang rasa sesuai atau menjadi keperluan korang. 
*Kalau Eyz, Eyz guna width 200; height 350 untuk muatkan di sidebar blog Eyz

5. Kalau korang nak shoutbox korang lebih cantik dan menawan hati *hihihi* korang boleh ubah sendiri warna kegemaran korang kat Customize Shoutbox.

6. Dah ubah dan dah menepati citarasa. Klik SAVE!!

7. Pergi kat Home balik, copy kod shoutbox.

8. Dashboard >>> Design >>> Add a Gadget >>> HTML/ JavaScript

9. Paste kod yang dah copy tadi ke ruangan HTML/JavaScript.

10. SAVE dan SIAP....!!!^__^


!!!!...SELAMAT MENCUBA...!!!!


2 comments:

Hatiku Di Harajuku said...

T kasih tutorial za, dptla tambah 1-2 bnda d blos aku hehe

MisEyz BLurz said...

@Hatiku Di Harajuku ok jak tu wan..hihi..selamat datang ke dunia blogger^_^