Friday, April 13, 2012

DOSA SEMALAM membuatkan aku geram

Novel 'Dosa Semalam' nie membuatkan Eyz geram dan tersenyum sorang-sorang pulak...keke....

saja jaa nak bikin PANAS dengan entri novel pagi-pagi nie...

:: SINOPSIS ::

Hanim terbuang dari naungan kasih ayah dan bonda akibat perbuatan keji Ariff yang merogolnya hingga mengandung. Mujurlah ada insan yang sudi menghulurkan tangan, menyambut Hanim dari terus rebah dalam menghadapi dugaan dan cabaran hidup. Di Rumah Kasih Sayang, Hanim membina semula semangatnya yang menghilang.

Kehadiran permata hati mengubat duka, walaupun kelahirannya tidak sah di sisi undang-undang. Kasih dan sayang dicurahkan kepada Aidil, namun ada batasnya.

Enam tahun memperkasakan diri, Ariff tiba-tiba muncul semula lalu mengocak ketenangan hati Hanim. Hanim tidak betah melarikan diri daripada Ariff kerana tuntutan kerja memaksa mereka untuk bekerja bersama-sama.

Ariff yang sememangnya sedari mula mencintai Hanim cuba untuk menggapai semula kasih Hanim demi menjernihkan suasana. Berjayakah Ariff menghapuskan dosa semalamnya? Akan terbukakah pintu hati Hanim untuk memaafkan Ariff? Bersediakah Ariff memikul tanggungjawabnya sebagai ayah kepada Aidil?


**MODE: sedang menghayati membaca novel DOSA SEMALAM

"Walaupun Eyz tengah baca novel nie dan belum sampai ke penghujungnya, Eyz boleh katakan yang Eyz bagi LIMA PER LIMA BINTANG untuk novel nie...!!!BEST...!!!"

No comments: