Sunday, February 12, 2012

Download Video dari Laman Web dengan MUDAH

Seawal pagi jam 2.40 yang bersamaan dengan hari Ahad nie....aisemen...skema plak...hohoho....saja jaa nak jadikan pembuka kata...ehhee....

.....BTW.....

hari nie Eyz nak ajar korang camne nak download video dengan cara yang TERAMAT MUDAH.....tak kiralah korang dapat video tu dari mana....YouTube ke....mana-mana laman web ke.....MUDAH SANGAT!!!

tak payah dah korang nak download/ install software untuk download video


:: LANGKAH-LANGKAH ::

1) Pergi ke laman web yang menempatkan video yang korang nak download tuuu
(Eyz guna contoh pengambilan video dari YouTube)

2) Copy LINK yang berwarna merah yang ada dalam gambar bawah nie

*gambar sekadar contoh yer untuk memudahkan

3) ADD NEW TAB.....Google search laman web 'KEEPVID' atau lebih senang lagi...KLIK SINI

4) Masukkan LINK yang korang copy tadi ke dalam kotak 'Download' iaitu ke dalam kotak yang Eyz merahkan kat bawah nie


5) Klik DOWNLOAD

6) Akan munculnya RUN THIS TIME dan ALWAYS RUN ON THIS SITE....korang klik pada RUN THIS TIME
*jangan korng risau...tak akan ada benda buruk akan berlaku...

7) Tunggu jer sampai ada muncul macam gambar kat bawah nie


8) Kliklah mana satu yang korang nak....SENANG JER KAN^__^
**kalau Eyz, Eyz selalu klik yang dalam kotak kuning tuu...

!!!!!...HABIS...!!!!!

!!!!....SELAMAT MENCUBA CAYUNX KU SEKALIAN....!!!!



  


2 comments:

Firdaus Othman said...

kalau nk download muvy..?

MisEyz BLurz said...

@Firdaus Othman
download muvi pon bleh...copy jer link web tmpat muvi tu...then, paste kan di KEEPVID...selamat mencuba..!!