Sunday, February 12, 2012

Download Video dari Laman Web dengan MUDAH

Seawal pagi jam 2.40 yang bersamaan dengan hari Ahad nie....aisemen...skema plak...hohoho....saja jaa nak jadikan pembuka kata...ehhee....

.....BTW.....

hari nie Eyz nak ajar korang camne nak download video dengan cara yang TERAMAT MUDAH.....tak kiralah korang dapat video tu dari mana....YouTube ke....mana-mana laman web ke.....MUDAH SANGAT!!!

tak payah dah korang nak download/ install software untuk download video


:: LANGKAH-LANGKAH ::

1) Pergi ke laman web yang menempatkan video yang korang nak download tuuu
(Eyz guna contoh pengambilan video dari YouTube)

2) Copy LINK yang berwarna merah yang ada dalam gambar bawah nie

*gambar sekadar contoh yer untuk memudahkan

3) ADD NEW TAB.....Google search laman web 'KEEPVID' atau lebih senang lagi...KLIK SINI

4) Masukkan LINK yang korang copy tadi ke dalam kotak 'Download' iaitu ke dalam kotak yang Eyz merahkan kat bawah nie


5) Klik DOWNLOAD

6) Akan munculnya RUN THIS TIME dan ALWAYS RUN ON THIS SITE....korang klik pada RUN THIS TIME
*jangan korng risau...tak akan ada benda buruk akan berlaku...

7) Tunggu jer sampai ada muncul macam gambar kat bawah nie


8) Kliklah mana satu yang korang nak....SENANG JER KAN^__^
**kalau Eyz, Eyz selalu klik yang dalam kotak kuning tuu...

!!!!!...HABIS...!!!!!

!!!!....SELAMAT MENCUBA CAYUNX KU SEKALIAN....!!!!



  


Saturday, February 11, 2012

Perlu Miliki Sekarang Jugak!!!!



!!!!!.....CEPAT.....!!!!!

!!!!!.....CEPAT.....!!!!!


!!!!!.....CEPAT.....!!!!!

Korang kena miliki Novel 'Bicara Hati' sebelum berakhirnya drama episod 'Bicara Hati' di Astro....hihihihi....sini Eyz nak katakan yang novelnya lebih fantastic+bombastic tau berbanding dengan drama episod dia....bagi Eyz laaa...tak tahula kalau korang....ehheee

tapi kan memang tak rugi kalau korang baca novel 'Bicara Hati' daripada menonton televisyen.....sebabnya.....dari novel lebih hebat penangan perasaan yang dapat dirasa masa korang baca...
*aisemen...tak bleh blahlaa ayat aku...hihihii

:: SINOPSIS ::

...................................................


Dalam satu kemalangan kecil yang tidak disengajakan, Tengku Syahran
dan Zahlia bertemu. Ketika itu, Tengku Syahran sedang buntu memikirkan
cadangan emaknya yang ingin menjodohkan dia dengan Linda, seorang wanita
yang tidak pernah dicintai.

Seminggu mengenali Zahlia, Tengku Syahran menyatakan hasratnya untuk
memperisterikan Zahlia untuk mengelak dirinya dikahwinkan dengan Linda.
Zahlia terkejut dengan permintaan Tengku Syahran. Tengku Syahran tidak
dikenali dan tidak mungkin Zahlia boleh jatuh cinta dengan pemuda itu.

Zahlia serba salah untuk menerima lamaran itu. Pelbagai cara dilakukan oleh
Tengku Syahran untuk memenangi hati Zahlia. Akhirnya Zahlia akur tetapi
dengan syarat, iaitu hak-hak peribadi Zahlia tidak akan diganggu.

Setelah diijabkabul, Tengku Syahran mula berubah. Egonya terlalu tinggi dan
dia tidak mengikut penjanjian yang telah ditetapkan. Zahlia rasa tertipu. Tengku
Syahran telah mungkir janji. Kini timbul pelbagai konflik dalam rumah tangganya.

Benarkah hakikat bahawa perkahwinan yang berdasarkan kontrak tidak dapat
mengundang rasa cinta, kasih, sayang dan kerinduan? Bicara Hati sebuah
kisah yang dapat mengungkap segala rahsia.

...................................

Korang tau takk....hujung cerita dia......blablablabla....baca sendiri yer...!!!!hehehehe.....mungkin ramai yang dah baca kot dan mungkin Eyz yang paling lambat tahu alkisah novel nie kot....almaklumlahh....orang baharu nak berjinak-jinak dengan novel kan....kekeke....

yang bestnya bagi Eyz....part nak dekat hujung-hujung ceritanyaa....aduh!!sungguh menyayat hati.....dengan keadaan Tengku Syahran yang sanggup pergi dan hidup bersendiri demi kemahuan Zahlia....sadis woo...!!!iskk...iskkk...iskk...!! :'(


SELAMAT MEMBACA

^___^

Sweetnyaaaa.......!!!!!

:: Shila Amzah + Sharnaaz Ahmad ::
*sesuai pulak nama diorang...ada jodoh nie!!!

waahhhh....sweetnya diorang!!!!!!jeles Eyz tau...!!!!hahahahaha.....gurau jer.....sukalah tengok diorang dua nie....sorang cantik dan comel....sorang lagi hensem dan kacak....SESUAI..!!SESUAI..!!ehheee
 *korang tak jeles ke???Eyz jeles sangat tau!!!hahaha

.....BTW.....

"Saksikan mereka berdua di AstroRia pada 23 Februari 2012 dalam Telemovie 'Patah Seribu'!!!'"
*saja nak promo walaupun sendiri takleh nak tengok...sedihnya....hhmmm


Bintang Itu Milikku



Sememangnya 'Bintang Itu Milikku'
hihihihihi

alangkah indahnya
jika benar bintang itu boleh digapai
boleh dimiliki
^____^

maaf...saja nak buat mukadimah sikit awal-awal....hihihihi....sebenarnya....'Bintang Itu Milikku' merupakan salah satu novel karya Arfa Ardiya.....dalam tahun nie Eyz mula dah berjinak-jinak dengan novel-novel nie....makin hari makin suka pulak Eyz...hihihi

Novel 'Bintang Itu Milikku' nie bez sangat tau.....novel nie banyak berkisarkan kisah hidup seorang gadis....bermacam-macam cabaran dan ujian yang dia alami tapi dia tetap cekal untuk menghadapi kehidupannya....nie Eyz selitkan sinopsis bagi novel nie tuk korang...ehhheee

:: SINOPSIS ::

.............................................

Ketenangan yang terpamer di wajahnya tidak menggambarkan sekeping hati yang dimiliki oleh insan bernama Husna Nusrah. Di sebalik kelembutan dan ketegasan itu, tersembunyi satu konflik dalaman di dalam dirinya. Selama 29 tahun, dia hidup bagai orang terbuang dan tersisih daripada keluarga sendiri. Namun kerana tanggungjawab, dia terpaksa menjaga orang yang begitu tegar menyakiti hatinya sedangkan kasih sayang untuk insan bergelar ibu telah lama mati.

Dalam Nusrah berperang dengan perasaan sendiri, kehadiran Akiff sebagai jiran telah berjaya membuatkan hati kerikilnya kenal apa makna pengorbanan seorang ibu. Keprihatinan Akiff juga berjaya membuatkan Nusrah mengakui cintanya milik lelaki itu. Namun, setiap kisah cinta ada cabarannya tersendiri. Kehadiran Asnidah, telah membongkar satu rahsia yang disimpan kemas oleh Akiff. Hanya kerana kenangan lama, api cinta yang sedang membara seakan terpadam. Lafaz kata adakalanya tidak mencerminkan kata hati. Sanggupkah Nusrah membiarkan jiwanya terluka buat kesekian kali demi kebahagiaan orang yang disayangi? Dia rela menjadi bintang yang sentiasa berkerlipan menghiasi dada malam. 

.............................................

nak tahu penghujungnya dan jalan cerita novel 'Bintang Itu Milikku' lebih mendalam???boleh dapatkan novel nie di pasaran...Insya-Allah ada lagi tuuu...hihihihi




!!!!.....CEPAT-CEPAT JANGAN LAMBAT.....!!!!

"Bagi Eyz jalan cerita novel nie best sangat sangat!!!!!rugi tau kalau korang tak baca....ehhee"


Tuesday, February 7, 2012

"Budak Lelaki Sehebat Kucing"

Korang percaya tak kalau Eyz katakan ada seorang budak nie sehebat kucing????nie bukan gurauan semata-mata tau tapi kebenaran....kalau tak percaya tengok kat bawah nie...bawahhhh laggiii...lagi lagi bawah....hihihi

.

.

.

.

.

.

.

 .

.

.

.

.

.

.

.

nie dia budak tuuu....cuba perhatikan mata dia...mantapkan...tak payah susah-susah nak beli contact lens macam trend orang zaman sekarang nie....lebih-lebih lagi, budak lelaki nie mampu melihat dengan terang dan jelas kalau waktu malam....macam mata kucing.....jimat bateri torchlight....hohohoho



Mula Menyukainya



iyahhh...!!!Eyz dah mula menyukainya...!!!hihihihihi....lepas kawan-kawan syorkan pada Eyz, Eyz makin sukalah kat TWITTER...!!!hehehhee....walau apapun yang diungkapkan, takde yang nak amik kisah....tol tak???ehheee
*lainlah kalau yg memang dah popular ngan Twitter nie...kan...kan
 "tweet....tweet.....tweet"

Eyz nie baru jaa permulaan guna twitter....tu pun masih terpinga-pinga lagi....hihihi...tapi sekarang lebih suka mengungkapkan kata-kata melalui Twitter jika dibandingkan dengan Facebook sebabnya takde sapa yg nak amik kisah....hohohohoho...


HARI INI HARI YANG INDAH


Monday, February 6, 2012

Gembira Hingga Menggigit Jari Kaki....!!!



!!!....YYYYYEEEYYYY....!!!

!!!!....SAYA DAH BOLEH BLOGGING BALIK....!!!!

.....HIHIHIHI.....

gembira hingga menggigit jari kaki...??!!!!perumpamaan jer...hihihi...sukar nak menyatakan kegembiraan dari tutur bicara....aisemen....hohohoho.....

SELAMAT TINGGAL MYBB AKA BROKBEN
setelah sekian lama Eyz menahan rasa geram, sakit hati yang teramat dengan myBB nie....akhirnya....BYE...!!BYE...!!
hahahahaha
*ketawa besar-besar biar seluruh kolej kediaman bergegaq!!ehhee
TERIMA KASIH YA P1
kerna menceriakan hidup ku sepanjang ku di sini
hohohohoho
*bolehla on9 guna fon jaa lepas nie..ehhee


!!!...I LOVE YOU P1...!!!

"Walaupun di tempat Eyz takde rangkaian P1 nie, Eyz bersyukur boleh guna dengan baik sangat line internet...senang nak cari maklumat,kononnyalah...hihihi....terima kasih juga kat famili sebab bagi dorongan mengesyorkan penggunaan P1 berbandingkan brokben ****** yang pastinya selalu buat hal sampai boleh naik bengang kita dibuatnya....hohoho"

btw
!!!!!...WELCOME HOME...!!!!!

Saturday, February 4, 2012

Niatku Semakin Kecundang



!!!!!....uuuuwwwwaaa....!!!!!

sejak-sejak nie payahnya Eyz nak update blog...sebabnya???line macam ciput gler....!!!!arghhh...!!!sungguh menyakitkan hati betul....!!!!!!!

banyak benda yg Eyz nak kongsikan tapi tak termampu disebabkan oleh line bodben yang entah pape nie....naik antu kita dibuatnyaa....hhhmmmm....

nanti cuti balik umah tunggu Eyz akan kembali berblogging....maaflah kepada yg tag Eyz.....Eyz memang tak mampu nak join disebabkan bodben Eyz diserang penyakit yg lebih hebat daripada H1N1 nie....hohohoho