Monday, December 31, 2012

Menarik: Penggemar kucing WAJIB baca!!!

Assalamualaikum dan salam petang...!!!

Nielah penyakit yang tak boleh nak dielakkan kalau dah blogging nie terus nak blogging. Hihi. Tapi ingat!!! Jangan lupa solat pulak taw!

Sapa peminat a.k.a penggemar kucing kat sini angkat kaki ala-ala gimnastik!!! Hihihi. Gurau jer. Ehhee. Pasti ramaikan yang gemar bela kucing. Al-maklumlah kucing nie kan comel-comel belaka dengan telatah dorang. Memang comel! Eyz pun suka tengok kucing. Baca betul-betul.... 'tengok'!!! Hihihi. Eyz suka tengok jer tapi geli kalau kucing ada depan mata. Hohoho. Suka macam INI


"Comel tak saya!!!! Miowww....."

Gambar kat atas tu sekadar hiasan semata-mata. Comelkan! Sukaaa.... tengok..... Hihihi. Di sini Eyz ada satu cerita tentang penggemar kucing nie. Di California iaitu Puan Lynea Lattanzio memang penggemar kucing sangat. Kalau tidak mengapa dia nak pelihara 700 ekor kucing di pusat jagaan seluas 12 ekar yang diberi nama 'The Cats House on The Kings'. Pusat jagaan nie adalah ditubuhkan khas oleh Puan Lynea sendiri.


Lihatlah betapa luasnya kawasan peliharaan kucing nie. 12 ekar katakan.
Mengalahkan sebuah pekan. Hoho.




Kucing-kucing yang tinggal kat sini memang bebas berkeliaran. Seronoknya..... Anggaran sebanyak 18,000 ekor kucing yang telah diselamatkan dan dipelihara kat sini sejak 19 tahun dahulu. Dan sekarang entah berapa tahun dah. Agaknya dah ratusan ekor ataupun berjuta ekor dah kot yang ada kat pusat jagaan nie. 




Tak habis nak ubah

Assalamualaikum dan hai...!

Sempena tahun baharu yang bakal kunjung tiba nie, Eyz rasa nak ubah lagi larh wajah blog Eyz nie untuk lebih ceria dan bukannya asyik retro jer. Hohoho *asyik-asyik nak ubah* Kadang-kadang bosan jugak Eyz tengok. Ehhee. Jangankan orang lain yang tengok bosan tapi Eyz pun naik bosan tengok. Hoho. Nak jugak jadi macam INI ^_^
Korang ada apa-apa pendapat tak? Kalau ada tu jangan segan silu komen taw. Ehhee. Eyz sedia menerima kritikan dan komen dari korang!

Hhmm... Tunggu dan lihat sajalah perubahan yang entah macam mana. Hohoho. Yang penting simple, tak berat dan berpinar-pinar kalau mata memandangnya. Aisemen. Hihi. yang sayangnya Eyz tak boleh nak buat template macam denim templates tu. Sedihnyaa.... Hhmmm...




Gaya penulisan pun Eyz nak tukarlah. Kalau tengok balik entri yang sebelum nie. Uhukz. Nak cakap pun malu taw! HAHA! Nak suruh korang tengok dan baca pun Eyz segan. Huhu. Btw....
Nak bergaya macam INI


Sunday, December 30, 2012

Gelisah Hati Resah

Assalamualaikum dan selamat malam semua!

Terasa lama pulaknya Eyz tak jenguk blog nie. Ahakz. Lamalah sangat dalam beberapa hari. Hihi. Bukan apa. Hati gelisah tak tentu arah. Entahlah kenapa. Agaknya Shah Rukh Khan nak datang rumah kot! Erkz! Hahaha *perasan*

Sebelum tu... Meh main klik klik dulu nak? Biarkan loading sampai habis taw. Sayang korang!

SATU, DUA, TIGA

Hmmm.... Hanya tinggal 2 hari jer lagi untuk Eyz berangkat ke KL. Aduhai. Sedihnya cuti Eyz dah nak habis. Uwaa! Mesti sekarang ramai yang dah balik asrama dan mula nak masuk mood persekolahan dah kan. Ehhee. Hati rasa macam taknak balik KL dah. Bakal rindu kat anak-anak buahku yang secomel Mak Su dia nie. Erkz! Hihihi *perasan lagi* Rindu dengan telatah dan kepetahan dorang. Lebih-lebih lagi si kecik kesayangan Eyz tu. Ehhee. Bakal rindu kat mak dan ayah.

 

 
 
"Semoga mak dan ayah sihat walafiat sentiasa. Jaga kesihatan elok-elok. Taknaklah kerja kuat sangat. Hati-hati taw. Sayang kat mak dan ayah!"


Kadang-kadang Eyz risau kalau Eyz dah berada di perantauan nie. Sapa yang berada di perantauan sekarang tu mesti ada perasaan macam Eyz jugakan. Hmm... Pertama sekali. Jangan lupa pesan mak dan ayah kita semasa kita berada di perantauan. Yang paling utama dorang akan pesan. Jaga solat. Jaga diri elok-elok. Belajar sungguh-sungguh. Dan yang paling Eyz sebak.

"Mak dan ayah sentiasa doakan anak-anak mak dan ayah berjaya dan sihat selalu. Mak dan ayah sayang sangat kat anak-anak mak dan ayah!"

"Ya Allah! Lindungilah mak dan ayahku serta ahli keluargaku ya Allah!"
Amin

 Tak lupa juga buat Mr Cepet. Hihi. Bakal rindu kat Mr Cepet. Hmm.... Terima kasih taw sebab selalu sudi temankan diri ini dan buatkan diri ini tersenyum sendiri. Ehhee. Terima kasih jugak sebab sejak balik cuti nie macam-macam pulak surprise dia. Aiyaleh. Xie xie!
Jaga diri elok-elok taw. Taknak nakal-nakal. Ehhee. Sentiasa ingat pesan Mr Cepet yang kadang-kadang buat Eyz terharu. Ehhee. Apa dia? Hihi.

Terima kasih di atas segala pesanannya. Eyz takkan lupa semua pesanan tu. Sayang awak! Bakal merindui awak! =')

 Btw... Selamat tahun baharu dan selamat datang ke alam persekolah dan semester baharu semula. Hihi. Mulakan dengan azam baharu! Chaiyok!

Friday, December 28, 2012

Segment: King Follow Back by Amercorner



Hai. Nie banner segmen nie. Dah kena invite oleh tuan punya segmen. SOoo... Mesti join! Hihi. Best jugak. Macam maharaja lawak jer banner dia. Hihi. Jom join ramai-ramai! Eyz jemput semua blogger untuk join. Jangan segan dan silu. Simple! Klik banner kat atas taw!

Nie bukti bilangan followers Eyz semasa baru nak join segmen nie. Sorry sebab Eyz letak yang dari dashboard jer. Keke. Yang dari blog gelap larh. Tak jelas. Terima jugakan tuan tanah segmen? Hihi.




Sebab Eyz perlu dinobatkan sebagai 'King Follow Back'

Tak kisah kalau tak dinobatkan. Hanya suka-suka jer. Lebih-lebih lagi Eyz akan follow balik siapa yang tinggalkan jejaknya di blog Eyz. Jangan lupa follow Eyz jugak taw. Ehhee.


Sebab korang perlu join segmen nie

Untuk jawapan yang mudah. Luangkan masa cuti. Hihi. Dapat kenalan baharu. Lagi.. Lagi.. Dapat blogwalking dengan tenang. Ehhee.


Tarikh akhir: 6 Januari 2013

Tuesday, December 25, 2012

Contest: Top Referer Get RM100 Topup!


Assalamualaikum dan salam petang semua!
Jawab jangan tak jawab salam Eyz nie. Ehhee. Disebabkan dah kena tag oleh belogisam. SOooo... Eyz kena join! Hihihi. Lebih-lebih lagi contest segala nie. Ahakz. Dah tak ada nak buat papa, sooo... inilah kerjanya. Ehhee *merapu*

Jom join ramai-ramai! Nampak menariklah contest nie. Korang boleh dapat TOPUP RM100 taw!!! Apa tunggu lagi. Join jer!!! Ehhee.

Klik banner kat bawah 
atau





Eyz nak tag semua yang ada blog!
Haaa...

Segmen 3 Hari : Cik Lyeen lagi!


Wah.... Rajinnya Cik Lyeen kita buat cupcake. Hihihi. Tahniah sebab dah berjaya buat segmen dan giveaway. Hihi. Sekarang, Eyz nak support segmen pulak. Hihi. Untuk korang... Jom join segmen Cik Lyeen!!! Mana tahu dapat cupcakes free. Boleh tak Cik Lyeen? Hihi. Gurau jer. Jangan marah yer. Hihi.


KLIK BANNER DI BAWAH


Nak hadiah tak?
 
  
Siapa yang nak, jom join. Manalah tahu tuah korang atau Eyz. Ehem. Keke.
Eyz nak tag sorang yang bertuah malam nie. Ehhee



TARIKH TUTUP:
27 Disember 2012 

Pencarian Bloglist New Year by A&A


Alohaa! Disebabkan Eyz dah kena tag, soooo.... Eyz kenalah join. Lebih-lebih lagi Eyz memang suka join. Hihi. Sementara masa cuti masih ada. Betul tak? Ehhee. Simple jer. Itu yang Eyz suka! Ehhee. Jom join! Klik jer banner kat bawah untuk join SINI ^_^


http://1.bp.blogspot.com/-YDkyaI3rnlQ/UNaqWl4pUvI/AAAAAAAAAj4/dUe9q_5eIQ4/s1600/bloglist.png


Comelkan banner dia. Eyz suka sangat. Hihi.
Eyz nak tag awak, awak dan awak
^_^


Monday, December 24, 2012

Menarik: Ikan Pelik Tapi Wujud


Assalamualaikum dan selamat malam semua! Apa khabar? Mesti ramai yang tak tidur lagi kan. Lebih-lebih lagi esok cutikan. Apa lagi... Semua jadi anak panda malam nie. Keke. Malam nie, Eyz nak berkongsi apa yang menarik malam nie. Haaa...

Menarik atau tidak terpulanglah. Hihi. Tapi bagi Eyz memang menarik sebabnya tak pernah lihat. Eyz suka alam laut walaupun hakikatnya takut air. Ehhee. Nak tahu sejauh mana pelik tapi wujudnya tu??? Scroll kat bawah. Korang akan dapat jawapannya yang tiada persoalan. Hohohoho.

.

.

.

.

.

.

.

.




 
 


Movie: Janji Jujur Sepi


Eyz dah tengok! Korang? Hihihihi. Penangan Beto Kusyairy memang kuat bagi Eyz taw. Ehhee. Sejak Eyz tengok cerita Jujur Aku Dayus. Suka sangat lakonan dia yang sempoi dan menarik hati gadis-gadis. Hihi. Sweet sangat!!! Hihihi. Filem kedua Beto yang Eyz tonton iaitu Aku, Dia dan Tong Sampah pun THE BEST!

Lepastuuu..... Istanbul Aku Datang pun THE BEST! Beto memang the best! Hihihi. Dan sekarang... Eyz nak berkongsi link kat korang cerita yang Eyz tonton tadi. 
Memang best! Tak percaya? Jom tengok! PING!




JANJI JUJUR SEPI


Sunday, December 23, 2012

GIVEAWAY BY SAYAIYLIA LADY'S CABINET SHOPPE


Sejak menjak nie Eyz rasa macam tak tahu nak buat apa. Mungkin terlalu memikirkan masa nak balik ke KL kot. Hohoho. Btw, malam nie Eyz nak girang gembira untuk join giveaway by Sayaiylia. Terima kasih kat Iqa Syafiqa sebab tag Eyz. Dah kena tag Eyz kena join. Ikut kerajinan jugaklah. Hihi.

Siapa yang nak join? Jom join ramai-ramai. Klik banner kat bawah nie okay? Sayang korang!


Eyz nak tag awak dan awak
^_^


Tarikh tamat:
10.1.2013

Tips???


Selamat malam semua!
Malam nie, Eyz tiba-tiba pulak rasa macam nak cerita satu pengalaman Eyz yang Eyz tak boleh nak lupa. Mungkin sebabnya sekarang nie dah mula terasa cuti nak habis kot. APA??? HABIS??? Erkz! Huhuhuhu. Kejap jer rasa cuti dan sekarang dah nak mula kuliah dah dalam dua minggu dari sekarang. Owh, tidak!!!! Dup dap dup dap! Huhu.

Balik kepada cerita. Ehhee. Suka jer melalut lebih-lebih. Hoho. Masa tu Eyz baru balik cuti hujung tahun. Cuti macam nielah. Sebulan lebih meninggalkan KL. Ehhee. Betapa sedihnya nak balik masa tu. Tak sabar nak jumpa kawan-kawan pun ada jugak. SINI Hoho. Sampai jer Eyz kat KL Sentral iaitu dari LCCT, Eyz berhenti sejenak tak jauh dari eskelator untuk naik dari kawasan Aerobus dan Skybus serta teksi berhenti ke tingkat atas untuk dapatkan LRT tuuu. Nak nangis pun ada jugak taw Eyz masa tu. Dahlah balik sorang-sorang. Eyz bermonolog sendiri jer tengok eskelator yang tak bergerak tu.

"Ya Allah... Macam mana aku nak angkat beg-beg nie naik atas??? Beratnyaa....! Nak tinggalkan dan bawak satu dua dulu? Owh, tidak sama sekali! Tak pasal-pasal orang bawa lari. Menangis tak berlagu pulak aku kat sini. Hmmm...."

Tiba-tiba... datanggg....

"Adik... Saya tolong angkat beg naik atas..."

Erkz! Orang nie biar betul. Dari atas sampai bawah Eyz tengok lelaki bangla nie taw. Betul ke dia nie nak tolong? Boleh percaya ke? Tapi.. kalau betul dia nak tolong alhamdulillah. Dalam fikiran Eyz masa tu macam-macam yang Eyz fikir. Dalam fikiran Eyz, bangla tu dah bawa lari beg Eyz dah. Habis semua yang pernah berlaku dalam drama-drama di tv tu bermain dalam fikiran Eyz masa tu. Hhhmmm.....

Akhirnya Eyz setuju dia tolong angkatkan beg gergasi Eyz tu. Kalau bukan dia yang nak angkat siapa lagi. Eyz? Boleh jer Eyz angkat naik atas tapi tak pasal-pasal kena maki-hamun orang kat belakang pulak sebab lambat naik tangga. Dahlah tu jer satu-satunya tangga untuk naik. Huhuhu. 

Akhirnya, beg Eyz pun selamat sampai jugak kat atas. Ucapan terima kasih Eyz kat bangla tu memang tak terhingga. Tapi.... tiba-tiba pulak bangla tu cakap...

"Nak tips...tips..."

"Apa???"

"Tips..."

Ya Allah! Apa benda lagi tips nie? Dahlah kepala Eyz memang bercelaru masa tu. Berkali-kali Eyz tanya bangla tu apa tu apa tu tapi masih jugak dia cakap "TIPS..TIPS.."

Lastly bangla tu pun cakap, "Tak apalaa..."

Erkz.. Eyz serba salah pulak. Dahlah orang dah tolong tapi Eyz blurz macam tu jer. Sebabnya... Eyz memang blurz masa tu. Ahakz. Eyz terus pergi macam tu jer sambil fikir apa benda 'tips' yang bangla tu nak. Dekat-dekat nak sampai tempat beli tiket LRT tu barulah Eyz perasan dan ingat.

"Tips??? Duit???"

Larhh!!!! Bangla tu mintak upah dari Eyz rupanya. Aduhai! Pasal apa tak cakap duit! Kan senang! Hhmmm. Eyz manalah taw 'tips' tu duit. Ahakz. Kasihan pulak Eyz dengan bangla tu. Susah payah dia tolong. Tu larh masalahnya jadi budak blurz macam nie. Ahakz. Sejak kejadian tu Eyz dah mula faham dan akan jadikan ingatan. Tak pasal-pasal tak kena tolong dah. Hoho. 

*Teladannya adalah sekarang, segalanya adalah duit*


 


Saturday, December 22, 2012

Segmen Sabtu By Emas Putih


KLIK BANNER UNTUK JOIN

Jom join segmen sebelum menjelangnya tahun baharu. Ehhee.
Syaratnya simple jer. Tak susah pun nak follow taw.
Di sini, Eyz nak TAG 
1   2   3


Movie: Ponti vs Omi


Korang dah tonton filem Ponti vs Omi ? Belum?
Larh... Apa tunggu lagi. Jom gamatkan petang nie dengan Ponti dan Omi.




Hot Blogger di TV2!


Assalamualaikum dan selamat petang semua!
Tengah buat apa tu? Join contest join giveaway join segmen erk? Hihi. Sekarang dah demam join join dah kan. Keke. Eyz pun tak terlepas daripada join sana sini contest, segmen dan giveaway nie. Ehhee.

Tapi... petang nie jam nie Eyz nak katakan yang Eyz ternampak seorang Hot Blogger kat TV2 tadi taw. Suprising me! Hihi. Al-maklumlah Eyz jarang tengok tv. Tengok-tengok terus terlopong sebabnya nampak Hot Blogger nie kat tv iaitu dalam Rancangan IN-TREND di TV2.


"Siapa tu...? Macam kenal jer.... Macam pernah nampak jer."

"WAH! FATIN LIYANA!"




Tahniah! Syoknya sebab kak Fatin Liyana dapat join aktiviti yang best dalam rancangan IN-TREND tu tadi. Tahniah jugak sebab kak Fatin Liyana berjaya dapat sijil untuk bungee jumping. Seronoknya! Hihi. Korang ada tengok tak tadi??? Sayangnya korang tak tengok tadi. Best taw! Ehhee *sengaja nak buat korang jeles.hihi* Happy betul tengok kak Fatin Liyana tadi. Berani jugak erk kak Fatin terjun dari tempat tinggi macam tu. Cayalah! Hihi. Bukan setakat bungee jumping jer yang kak Fatin Liyana naik tapi kart racing jugak. BEST! BEST! 

Terasa nak mencuba pulak Eyz. Seronok semacam jer. Lebih-lebih lagi bungee jumping tuu. Konfem sampai kat bawah jantung tak tahu ke mana dah. Hahaha. Tinggi wooo! Masa Eyz join abseiling wall di Shah Alam dulu syok berabis! Rasa nak naik lagi jer. Hihi. Mula-mula memang seram sejuk tapi turun punya turun tak sangka pulak dah sampai kat bawah. Alahai. Kalau ada peluang Eyz nak cuba bungee jumping, wall climbing pulak suatu hari nanti... Mesti seronokkan! Ehhee. PING!




Friday, December 21, 2012

End Year Giveaway by Princess1405


Nak join giveaway malam-malam nie. Sekarang tepat dah. Bukan yang tahun lepas. Keke. Jom join sama dengan Eyz. Hihi. Terima kasih empunya GA sebab invite untuk join. SOoo... Eyz JOIN!


Nak JOIN? Klik banner kat bawah nie okay?

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/v/62402_410226249046887_1724292147_n.jpg?oh=083e3f5b2d9be4eb099a5481af8f72e0&oe=50D3CCEA&__gda__=1356106587_b858a4e6707863adf3782addb56ec5f1

Eyz nak TAG:



Terlepas pandang


Salam Jumaat semua!

Hari nie Eyz tak tahu pulak nak buat apa. Nak bercerita jerlah. Ahakz. Cerita yang taklah begitu menarik. Saja nak berkongsi cerita dengan korang. Ehhee. Semalam Eyz syok sangat join sana sini contest, giveaway dan segmen tapi dalam banyak-banyak yang disertai tu ada pulak Eyz tersalah pandang. Ahakz. Maybe sebab syok sangat kot join sana sini dan blowalking sana sini. Hohoho. 

Pagi Jumaat yang indah nie, ada satu blogger nie tegur Eyz.
"Eyz... kalau tak silap segmen nie tahun lepas kan?"

Aduhai! Yeke? Hahahaha. SOoo....Eyz tangoklah balik laman blog asal segmen tu. Rupa-rupanya... memang sah 30/12/11. Aduhai....! Terlepas pandang pulak Eyz semalam. Tu larh padahnya syok sangat nak join sampai tak sedar pulak segmen tu tahun lepas yang punya. Malunyaaa... Haha. 

Btw... Terima kasih Blogger Ina sebab tegur. Hihihi. Eyz ambil keputusan delete balik post tu. Hoho. Takpelah. Cuba segmen lain pulaklah lepas nie. Ehhee. Itu jerlah cerita Eyz di petang Jumaat nie. Kejadian macam nie baik sebenarnya. Mengajar diri kita untuk lebih alert. Bye! Jumpa lain di lain jam. Keke.


Thursday, December 20, 2012

26th Birthday Giveaway by ShidaR


Eyz hari nie tak habis lagi nak join GiveAway. Keke. Kali nie Eyz nak join GA kak Shidar pulak. belum terlambat lagi kan? Hihi. Walaupun tak sempat nak jadi peserta 60 yang terawal join GA nie. Takpe. Yang penting Eyz sempat join. Hihi. Bolehkan kak Shidar? Ehhee.

NAK JOIN? KLIK BANNER ATAS


Btw... GA nie adalah sempena Hari Lahir kak Shidar. 
Oleh itu, Eyz nak ucapkan...



"SELAMAT HARI LAHIR KAK SHIDAR!!!"
"Semoga kak shidar dimurahkan rezeki dan berbahagia selalu. Amin!"



*nie jer yang termampu*


Menarik: Nak Makan ke Tak?


Eyz nak tanya korang... Kalau korang tengok nie korang makan tak?
Kalau makan klik SINI. Kalau tak makan klik SINI pulak. Sabar... Sabar... Ehhee.

Bagi Eyz, menarik betul. Kalau Eyz, Eyz takkan makan kot. Sebabnya....
 Sila scroll ke bawah kalau nak tahu okay.


.

.


.

.

.

.