Saturday, June 18, 2011

Koleksi_ku

.....hari nie.....
aku nak buat entri tentang koleksi_ku
???..korang rasa apa ek koleksi aku..???
??..ayam serama..??
???...handphone...???
.....kasut..?? kot.....
OH, SEMUA BUKAN

.....hmmmmm.....
aku ada banyak koleksi
takla banyak sangat
cukup cukup bagi aku
...hohohoho...

.....PERTAMA.....
yang paling aku suka kumpul


!!!...KEY-CHAIN...!!!


.....tetapi.....
yang PALING aku suka


yang PALING PALING aku suka
yang di tengah-tengah tu
.....hehehehe.....

selain itu
...aisemen...

.....KEDUA.....
pin pada necktie


.....KETIGA.....
klip pada necktie


.....KEEMPAT.....


apa saja kad
.....hihihihihi.....

:: tu jer...saja jer nak menyemakkan blog...hihihi ::

Friday, June 17, 2011

Kenangan Lalu

.....rabu lalu.....
mak aku mintak aku pergi ambil adik aku balik sekolah
...tanpa membantah...
aku pun pergi

tengok budak-budak balik sekolah
teringat masa sekolah rendah dulu
nielah dewan, pondok, dan pokok tempat aku selalu main dulu
dengan kawan-kawan aku
....hihihihihi....



biasalah kan
masa budak-budak dulu
adalah kenakalan 'sikit'
.....kekekeke.....

...teringat dulu...
lepas balik kelas petang
aku selalu dok tunggu mak aku ambik kat pondok tu
...kadang-kadang...
sampai aku tinggal sorang kat situ
nasiblah sekolah kat kampung
orang semua dah balik
tinggal aku seorang jer lagi
yang belum balik

dulu pernahlah ada seorang ***a* tu
asal balik jer dia aim aku kat pondok tu
ajak aku naik motor dia
biar dia hantar
...eeeuuuww...
xmawla aku
sampai aku sembunyi kat pokok bunga di sebalik pondok tu
....sebab....
xmaw naik motor dengan si dia tu
...hahahaha...
kawan-kawan aku perasan aku sembunyi
kat semak tu
...kekekekeke...
taktawlah apa point si dia tu
......kadang-kadang......
lucu pun ada kalau ingatkan balik
perkara yang lepas kan
hanya menjadi ingatan semasa
hehehe

banyaklah kenangan
masa sekolah rendah dulu
rindu saat tu
kitorang laki pompuan macam adik-beradik
???...tapi sekarang...???
semua malu-malu kucing dah
??..kan kan...??
hehehehe





:: kenangan yang takkan lupus dari ingatan ::

pernah masa minggu terakhir lepas upsr
kitorang main bola keranjang
kelas kitorang memang tak 'ngam' sangat kat kelas sebelah
sampai selalu sangat gadoh
ganas woo masa kecik-kecik dulu
.....tapi.....
akulah yang mudah nak nangis
...huhuhu...

kelas kitorang xmaw main bola keranjang
kitorang nak main bola jaring
sampai ada yang nangis nangis
hahahahhaa
luculah masa tu

kitorang pon pernah main bola sepak
perempuan plus laki-laki campur main kat padang
kitorang lawan
sampai ada yang main masak-masak
depan gol
hahahahaha
bola masok gol pon main tengok jer
hahaha
tapi tetap BEST
bukan letih main bola pon
letih ketawa jer memanjang
.....hmmmmmmm......
rindunya saat jadi kanak-kanak dulu kala

???...sekarang...???
belasan tahun dah berlalu
masing-masing dengan kehidupan masing-masing
ada yang dah kahwin
ada yang dah bertunang
....hehehe....

"MisEyz BLurz doakan semua bahagia dan hepi-hepi selalu k...uinx2!!~~"

Wednesday, June 15, 2011

Bunga???

....hhhmmmmm....
setiap kali aku tengok blog aku nie aku rasa tenang jer
...hehehehehe...

???...kenapa...???
sebab aku dah jumpa background yang menjadi pujaan hatiku
......hohohoho......
mungkin tak  cantik bagi sesetengah orang
...tapi...
bagi aku yang menjadi peminat setia bunga nie
aku SUKA SANGAT SANGAT blog aku sekarang nie

ada apa pada BUNGA
bunga sebenarnya kalau diperhatikan betul-betul
memang cantik
memang menawan
lebih-lebih lagi bunga yang disukai
...kalau aku...
aku lebih sukakan 
bunga ros putih/ merah/ merah jambu
!!!...wooow...!!!


walaupun selalu nampak kat institut aku
.....dan.....
nampak aku macam tak suka kat bunga ros merah tu
sebenarnya tangan aku rasa nak petik jer
apakan daya hak orang
tak berani pulak aku
.....hohohoho.....

...kalau boleh....
aku nak hiaskan bilik aku dengan bunga
...cantik...
....menawan....
tenang mata memandang
hihihihihihi

"merapu jaa tengah-tengah malam nie...hhihihi"

:: cantiknya view nie...hmmm ::

Tuesday, June 14, 2011

Khas untuk yang tersayang

Selamat Hari Bapa
buat ayahandaku yang amat aku sayangi

aku bersyukur sangat
...kerna...
dikurniakan seorang ayah yang sangat sangat
....utamakan anak-anaknya....
...sangat penyayang...
...tegas...
....seorang yang lucu....
asal beliau buka mulut jer
adalah yang akan buat anak-anaknya ceria

...namun...
dia akan TERAMAT TEGAS dalam sesuatu perkara
kecut perut tengok
...tapi...
kalau amat mengenali beliau akan tahu
siapa dan bagaimana ayahanda MisEyz BLurz
...hihihihihi...

.....realitinya.....
seorang anak perempuan akan lebih rapat dengan ayahnya
...manakala...
seorang anak laki-laki akan lebih rapat dengan ibunya
yeke????
....hmmmmm....
tak taw jugak..keke
pendapat aku jer
...hehehehehe...

...tapi...
aku mengaku aku memang rapat dengan ayah aku
sejak kecik-kecik lagi
..........
sampai sekarang
hihihi
(malunyerrr...hohoho)

kalau aku mintak apa-apa jer
konfem dapat
!!!...jahatkan aku...!!!
hahahaha
tapi aku baik taw
...teettttt...
hahahaha

....walau bagaimanapun....
aku sayang ayah aku
...sebagaimana...
aku sayang mak aku

"Kedua-duanya adalah yang TERBAIK dan TERBAIK di muka bumi ini"
"LOVE BOTH OF YOU SOOO MUCHHHH...!!!"

setiap kali ku pergi jauh dari kalian
diriku akan dihantui dengan si TAKUT
setiap kali ku pejamkan mataku
diriku akan dihantui dengan si GENTAR
???...mengapa...???
.....kerana.....
ku tak ingin kehilangan kalian

...nway...
!!!...SELAMAT HARI BAPA...!!!




Sunday, June 12, 2011

Hilang Lagi :(

.....sekarang.....
gusi aku sihat dah
sakit dah hilang

...TAPI...

hhhmmmmmmmm
ayah aku cakap
"lepas gusi dah ok kita pergi klinik cabut gigi"
...alahai...
aku bangkang
"kalau tak payah cabut??"
ayah dgn mak aku marah
"nanti kau balik sana mana nak carik pakar gigi???!!"
alaaa...mak....bapak...

aku dengan nada memujuk
"susahla aku nak makan kalau gigi tu kena cabut....xmawla"
diorang jawab
"kau nak sakit ke kau nak makan???!!"
aku balas balik
"MAKAN DIUTAMAKAN...HIHIHI"
.....hishhhhhh.....
aku tak dapat green light dari famili aku
:-(


...akhirnya...
aku terpaksa akur dengan keputusan ayah aku
!!!.....CABUT GIGI.....!!!
habislah gigi aku
...uwaaa...
hilanglah nikmat makan aku
hmmmm

Gear Punya Pasal

nak kata tua
taklah tua sangat
..tetttt..
....hahahahaha....


aritu masa jalan-jalan kat umah kawan bawaklah kereta
kereta manual..tak pandai sangat yang auto
manual pun manual lah kan
yang penting dapat jalan-jalan makan buntot ayam panggang
kekekeke
balik ke perkara sebenar
hohohoho
..................
lama sangat dah tak bawak kereta
tu laa pasal 
(alasan...!!!)

masa nak balik tuuu
nak reverse kereta
dalam gelap katakan
(alasan lagi...!!!)

.....terfikir.....
hmmmmmmmm
mana ek gear reverse????
tolak ke atas tepi kiri ke???
tolak ke bawah tepi kanan???
panjang fikir dalam gelap
(ada lampu taknak buka...pura-pura pandai katakan...ahakz)

last-last aku cuba tolak ke atas tepi kiri
"aik...pekes plak kereta nie gerak ke depan???"
"lahhh....gear satu rupanya...silap....hohoho"
lepas tu aku tolak bawah tepi kiri
"uitz...lain macam jer kereta nie"
hmmmmmm
"lahh....gear dua..."
aikkk...manala gear reverse nie
lama aku dok pikiq-pikiq dalam kereta sorang-sorang

...akhirnya...
barulah aku ingat gear reverse belah kanan bawah
....aiyalehh....
aku rasa mesti kawan aku yang duduk kat tangga umah dia hairan
kenapa aku tak gerak-gerak lagi
hahahaha

.....sebenarnya.....
yang dalam kereta tu terlupa mana satu gear reverse
hehehehehe
dalam senyap
dalam kegelapan malam
...rupa-rupanya...
ada udang di sebalik batu
.....hihihi.....

baru beberapa bulan tak bawak kereta dah lupa
...ish...ish...ish...


Tuesday, June 7, 2011

Merana Sengsara

!!!...SUNGGUH...!!!
!!!...MERANA SUNGGUH...!!!
SENGSARA RASANYA

....hhhmmmmm....
di saat beginilah dia nak buat hal
merana dan sengsaranya diri
pabila menahan sakit

....denyutannya....
menyeksa diriku tuk berkata-kata
...namun...
ku kuatkan semangatku
kuatkan staminaku
tuk menahan kesakitan yang melanda
ku ingatkan hanya sakit sebentar
...tetapi...
sampai sekarang ku masih merasa kesakitannya
!!!...SUNGGUH...!!!





OH, GUSIKU...!!!
sembuhlah dikau, gusiku
aku sungguh sengsara menahan kesakitannya
terasa bengkaknya jika disentuh
nasiblah tak kelihatan dari pancaindera mata
kalau tidak
...hihihihi...

ku hanya mampu tersenyum
bait-bait kata sukar ku ungkapkan
menahan kesakitan sendirian
MESTILAH SAKIT SENDIRI TANGGUNG KAN
AIYALEH

:: doakan gusiku cepat sembuh yaa...ehee ::

Thursday, June 2, 2011

Peberet karektor

!!!...halu genx...!!!
hari nie tetiba plak rindu dgn si turtle
.....alaaaaa.....
yang dalam Finding Nemo tu
...eheeee...

orang suka tengok nemo
.....tapi.....
aku tengok Finding Nemo
aku suka sangat kat si turtle kecik tu
.....kiuuuuuuuutttttt.....
hehehehehe


dengan matanya yang besar
tangan dan badan yang kecik
.....alahai.....
comelnyaaaaaa

:: kalaulah aku jumpa patung kecik ataupun replika si turtle yang kiut nie 
memang aku reserve awal dah...hihihi :::

Wednesday, June 1, 2011

Laskar Pelangi

Pernah dengar 'Laskar Pelangi' ??
mesti terbayang-bayangkan lagu Laskar Pelangi dari kumpulan Nidji kan
....tetapi....
entri MisEyz BLurz kali nie bukan pasal lagu
...tapi tentang...
Filem Laskar Pelangi 


bagi MisEyz BLurz kan
filem nie sesuai sangat tuk tontonan para guru 
mahupun bakal-bakal guru

Filem Laskar Pelangi ini mengisahkan perjuangan hidup sekumpulan kanak-kanak pinggiran untuk menggapai cita-cita mereka dan hubungan persahabatan antara mereka yang kukuh. Persahabatan yang terjalin dan semangat yang kental dalam kalangan 10 orang pelajar di sebuah sekolah sederhana yang serba kekurangan ini yang dinamakan Laskar Pelangi menjadi terus kukuh. Ibu Muslimah dan Pak Harfan yang setia mendidik mereka menjadi insan yang berguna pada masa hadapan walaupun pelbagai ujian dan cabaran yang terpaksa ditempuhi. Sekolah ini sering sahaja dipinggirkan. Namun, semangat tinggi ibu Mus dan Pak Harfan dalam mendidik anak-anak telah membuka mata orang kampung. Pada suatu masa, Pak Harfan meninggal dunia dan menyebabkan ibu Mus menjadi seperti seorang yang hilang semangat sehinggakan ia tidak pergi ke sekolah untuk mengajar anak-anaknya......


Adakah sekolah tersebut akan ditutup selepas itu?? 
Adakah kanak-kanak di situ terpaksa meleraikan impian mereka selama ini selepas itu??
...ingin tahu kisah seterusnya...
tontonlah filem ini

video

Turut dihasilkan melalui novel Laskar Pelangi sebelum diadaptasikan menjadi sebuah filem.  


:: sori...tak pandai nak promote...hahahaha ::