Saturday, December 31, 2011

SEGMEN AZAM 2012_MisEyz BLurz


!!!!....assalamualaikum dan hai....!!!!

sebelum nak mulakan entri, Eyz nak ucapkan jutaan terima kasih kepada yang dah ataupun yang bakal join SEGMEN AZAM 2012 Eyz nie....sayang korang....!!!ehhee....

Korang boleh KLIK BANNER kat bawah nie untuk JOIN


eyh...eyh...jangan tersilap atau terkeliru yer....entri nie bukan entri segmen nie tau...nie entri yang Eyz buat untuk menyatakan apa azam yang bakal atau ingin Eyz capai pada tahun akan datang...macam korang jugaklaaa...ehhee
*pelik ke??sebab admin sendiri pun join??hahaha

Eyz bukan apa...mesti korang pun nak tau AZAM 2012 MisEyz BLurz nie kan walaupun tak bertanya...aisemen
*mengada-ngada betul...euww...ehhee

AZAM 2012 
DAN
HARI-HARI YANG SETERUSNYA

1- nak jadi seorang anak yang baik dan lebih baik daripada sebelumnya
*tak cukup baik sangat..ehhee^_^

2- nak dapat keputusan cemerlang dalam pelajaran

3- taknak dah jadi pemalu sangat sangat 
*pemalu sangat ke??hhmm...no komen..ehhee

4- nak jadi seorang yang kreatif dalam melakukan sesuatu tugasan atau kerja

5- nak dapat kenalan yang ramai

6- ingin lebih rapat lagi dengan keluarga Eyz yang tercinta

7- nak jadikan blogger yang meriah dan heppening!!

8- nak high heel yang cantik dan gojez!!
*sedar akan diri ini pendek perlu digandingkan dengan high heels..hohoho

9- nak anak buah laki-laki...!!!
*bolehkan abang-abang dan kakakku...!!keke

10- nak kawen..!!!
*hahahaha....seriously, i'm just kidding ok!!!kalau betul pun apa salahnya kan...ehhee

11- bla...bla...blaaa....banyak lagi......

"soooo.....Eyz sudah.....korang pulak macam ne???"


SEGMEN AZAM 2012


SEGMEN AZAM 2012
by MisEyz BLurz

!!!.....assalamualaikum dan heloooo.....!!!

Hari nie Eyz nak buat satu SEGMEN yang buat pertama kalinya Eyz buat....hihihi....sempena tahun baharu yang bakal menjelang dalam beberapa jam saja lagi nie....

tujuan Eyz buat SEGMEN nie adalah supaya dapat kita berkenalan dengan blogger lain dan sekaligus dapat berkongsi azam baharu untuk tahun baharu, 2012....


:: Syarat-syarat ::

1- Dah semestinya seorang warganegara Malaysia ^__^

2- Follow Blog MisEyz BLurz 
*jikalau sudilah...tapi...kalau dah follow Eyz akan follow korang balik

3- LIKE FB PAGES MisEyz BLurz

4- Buat entri bertajuk 'SEGMEN AZAM 2012'

5- Letak HEADER yang ada kat bawah nie dan linkkan ke post Eyz nie...
*bukan link blog Eyz tau tapi link kat post Eyz nie ok^_^

*klik Ctrl+klik pada gambar banner nie untuk COPY
6- Korang boleh tag rakan-rakan kalau nak kalau taknak pun takpe

7- Dahtu, letak link korang dalam komen entri nie
*bolehlah singgah-singgah dan follow blog korang sekali nanti

YANG SANGAT PENTING
*kalau semua di atas dah dipatuhi...ehhee

8- Senaraikan AZAM BAHARU korang 

"Tak kiralah korang nak bercerita panjang lebar ke ataupun sekadar senaraikan jer...tak kisahlah berapa banyak korang nak senaraikan azam 2012 korang, yang PENTING ADA...!!!"

SELAMAT MENYERTAI SEGMEN MISEYZ BLURZ

"Suatu masa nanti Eyz akan senaraikan link korang yang join segmen nie dan perkongsian cerita berkenaan dengan azam baharu akan kita berkongsi bersama...."

TARIKH TUTUP : akan diberitahu kemudian ^__^

Sejuknya di Igloo

!!!....assalamualaikum dan halooo....!!!

hari nie Eyz hepi sangat sebabnya dah terlaksana hajat nak pergi tempat sejuk....nak jumpa salji katakan...!!

!!!!!.....BEST.....!!!!!

!!!.....BEST SANGAT.....!!!

Eyz pergi bukan seorang tau tetapi berempat....Eyz dan kawan Eyz 
(Hasmah, Aizalinie dan salah seorang Blogger jugak iaitu Sern)
...hihihihihihihihi...

!!!!!!..........taaadaaaaaaaaa..........!!!!!!

*

**

***

:: nie laa IGLOO kami ::

IGLOO nie sebenarnya bukan tempat sejuk oleh dek salji tetapi sejuk kerana aiskrimnya yang melazatkan tekak dan perut...!!!hahahaha....nyum2!!!sedap.....

namanya
IGLOOL


nyum..nyum!!!yang nie Eyz punya aiskrim....namanya....

 Grape Juice - Guava Snow Ice

!!!...SEDAP SANGAT...!!!


haa...nie dia untuk pilihannya...pilihlah mana yang korang suka...di sini ada bermacam-macam pilihan korang boleh makan dan rasa....ehhe...

nak tahu lebih lanjut...???klik SINI

korang pun boleh duduk berapa lama korang suka...sampai pekerja situ muak pun takpe...hahaha...ada ruang tempat bacaan....cantik sangat walaupun ruangnya sekadar mencukupi....dan kami...penuhi masa dengan amik gambar jer....hahahaha....mungkin pekerja kat situ dah mula bosan kot tengok kitorang kat situ...hahaha...



"aik..ada yang menjeling sebab tak puas makan snow aiskrim...hahahaha"




asyik kitorang jer yang posing sakan...tak habis-habis dengan posingnyer...sampai aiskrim pun nak cair dah walaupun sukar nak cair....hahaha

"nielah kerja si Sern nie...tak lepas dari tangannya...hhmm.... " 

:: habis dahhh...!!!nak lagi....hihihihihi ::


JOM PAKAT RAMAI-RAMAI 
UNTUK DATANG KE IGLOO, SARIKEI

harganya pun berpatutan....tak mahal sangat....tak sampai pun RM10....yang kitorang makan semuanya di bawah RM5....yang penting sedap...!!!sampaikan Eyz beli lagi tiga jenis aiskrim yang berbeza perisa untuk bawa balik rumah...hihihihi...jangan jeles tau....ehhheee....

:: di sinilah tempatnya ::

Friday, December 30, 2011

Blogwalking and Follow by Tintan



!!!!...Jom kita meriahkan segmen Tintang...!!!!

sesiapa yang nak join bolehlah 

KLIK PADA BANNER DI ATAS

^__^

Tarikh Tutup : 31 Disember 2011

Ny Another New High Heel




*
*
*
*
*
*
*

.....telah menjadi.....

*

**

***

****

!!!!!...MY SECOND FAVOURITE HIGH HEEL...!!!!!
*just for fun^__^



Mula Menyukai Blog INI


!!!.....assalamualaikum dan haluuu.....!!!

malam nie, Eyz nak bagitau kepada abang-abang, kakak-kakak, bapak-bapak, ibu-ibu, adik-adik, dan semualah...!!!ehhe....masa Eyz tengah BLOGWALKINGkan....Eyz terjumpa satu blog nie...yang buat hati Eyz tersenyum baca entri, aktiviti, dan Vlog dia...!!tiba-tiba jaa malam nie Eyz tertarik dengan blog nie....hihihihi....

"Jom kita saling menyinggah di blog saudari Eva Romina...!!"
*comelkan nama dia macam orangnya jugak ^__^


!!!...klik gambar kat bawah nie yer...!!!


BLOG TITIK NOKTAH 




Thursday, December 29, 2011

TAMAT


!!!!!...TAMAT...!!!!!

akhirnya berakhir jugak citer 
TENTANG DHIA
...hihihihihihihi...

hepinya Eyz tengok citer nie habis sebelum Eyz balik KL....suka....!!suka....!!suka sangat....!!!!ingatkan dah tak boleh tengok Dhia lepas balik KL....nasiblah habis hari nie....ehhee....

ending citernya BESTLAH!!! walaupun ramai yang tak setuju dengan endingnyaa....bagi Eyz menariklah ending dia macam tuuu....ihihihi....pelik ke??apa yang peliknya??memang pun bagus ending dia macam tu.....kita kena terima...sebabnya...!!dah ending dia macam tu nak buat macam mana....terima jerlaaa....

tapi kalau bagi Eyz kan...seronok lagi ending tuuu....sebabnya!! Zikir tak perlulah nak merana dan terima Rose tu pulak...taknaklaahhh....!!makinlah orang tak suka dengan endingnya yang macamtu....betol tak???ehhee...ending macam tu barulah Cinta Hingga Hujung Nyawa....
*aisemen....memandai pulak aku...kahkah

dulu masa balik cuti bukan main lagi Eyz hairan tengok mak, kakak dan ayah sekali dah duduk depan TV lepas sembahyang Maghrib gara-gara nak tengok citer Tentang Dhia....rupa-rupanya itulah sebabnya yer....dah cuti-cuti macam nie, Eyz pulak yang melekat tengok citer nie...hahaha....memang penangan yang paling HEBAT...!!!
...hahahaha...



Anda terlepas daripada menonton cerita nie???
KLIK PADA BANNER DI ATAS


lepas nie makin meningkat naiklah nama Nora Danish a.k.a Dhia dan Adi Putra a.k.a Zikir kan...ehhe...Nora Danish, Eyz tengok makin hari makin comel....suka suka...!!!!

Itulah Kenyataannya

.....................................

di hati tak lagi ada rasa cinta
dan di sini tak perlu engkau datang lagi
tak ingin aku, tak inginkanmu
cukup untukku bertahan

aku sudah bosan dengan tingkahmu
aku sudah bosan dengan caramu 
perlakukan aku sesuka hatimu
biarkan aku cari pengganti dirimu


di hati tak lagi ada rasa cinta
dan di sini tak perlu engkau datang lagi
tak ingin aku, tak inginkanmu
cukup untukku bertahan


aku sudah bosan dengan tingkahmu
aku sudah bosan dengan caramu 
perlakukan aku sesuka hatimu
biarkan aku cari pengganti dirimu

.......................................

"eyh...eyh...nie bukan dari hati Eyz ok...nie lirik lagu kumpulan Djaka...Mencari Pengganti Dirimu...nak dengar lagu nie lebih dengan feeling...klik PLAY kat video bawah nie...ehhe"




sebenarnya...Eyz bukan saja-saja nak buat entri pasal lagu nie...bersebab...kononnyalah...ehhe...siapa yang pernah berCINTA angkat hidung dia...!!!hihihi 
*just kidding

zaman sekarang nie susah nak cari orang yang tak pernah bercinta dalam hidup dia...kalau takpun mungkin ada orang yang disukai...betol tak??hhmm...

dalam lagu nie...kesian Eyz tengok laki tu diperlakukan macamtu oleh makwe dia....tapi nielah kenyataannya...bukan perempuan jaa...laki-laki pun ada macamtu...pendek kata dua-dualah...!!ehhe...

Tulus dari Eyz,
"aku sudah bosan dengan tingkahmu
aku sudah bosan dengan caramu 
perlakukan aku sesuka hatimu
biarkan aku cari pengganti dirimu"

:: tapi belum jumpa penggantinya lagi nie...alahai ::
*bukan nak meraih simpati...cuma nak menyatakan isi hati...aisemen...hihihi

Kenanganku di Kuala Lumpur 2011

!!!....assalamualaikum dan haluu....!!!

hari nie Eyz nak kenang akan kenangan sepanjang tahun 2011 nie...saja jaa nak berkongsi kenangan....ehhe....bukan mudah nak kenang balik semuanya nie nanti...betol tak??ehhee

sejak Eyz berada di Institut Pendidikan Guru Kampus Bahasa Melayu nie...inilah rakan-rakan seperjuangan Eyz...sama ada dalam gembira mahupun duka...merekalah peneman diri Eyz di kala diri ini berjauhan dengan ahli keluarga....aisemen....hihihi....tanpa mereka mungkin Eyz takkan segembira nie
!!...terima kasih kawan-kawan...!!

!!!....TERBAIKLAH KORANG....!!!



:: macam tak pernah main hujankan...ehhe ::
*memang pun jarang main hujan..tu yang buat sakai semacam tu...hihi




:: masa amali Pendidikan Jasmani di padang ::
*sementara tunggu turn masing-masing buat amali



:: masa tunggu pensyarah bagi greenlight kelas kat mana ::
*sesi fotografi memang wajib klau free time...hihi


:: lawatan ke Floria Putrajaya ::


:: lawatan sendiri di Muzium Negara ::
*keciknya yang kat tengah tu kan...hhmmm

yang bestnya kenangan kitorang pergi Muzium Negara nie, kitorang jalan kaki jer tau dari KL Sentral...berani mati jaa cuba jalan dengan laluan sendiri walaupun tak tahu...haha...bukan aper...orang kata Muzium Negara tu tak jauh dari KL Sentral....soo....kitorang pun cuba-cubalaa jalan....

larhh...rupa-rupanya memang tak jauh pun!!!akhirnya sampai jugak kitorang ke Muzium Negara nie....hehehe...kononnya nak kaji tentang Baba dan Nyonya....sekali tak menjadi....hhmmm....sabo jelaaaa.....!!!huhuhuhuhu.....



:: masa tengah tunggu nak tengok wayang SHARK NIGHT ::

:: Pertandingan Sayembara Puisirama 2011 :: 

pertandingan nie kitorang sendiri yang anjurkan....untuk warga institut kami jer....tengok jer latar korang pun tau kan event apa nie....ehhe....kelas kitorang dapat nombor DUA....Eyz pon salah seorang pesertanya....hehehe 
*malu...malu (-__-)

bersyukurlah jugak sebab berjaya meraih Naib Johan....yang penting dapat timba pengalaman...betul tak??ehhe...Eyz tak pernah pun join pertandingan macam nie...lebih-lebih lagi, Eyz kena bawak gurindam, syair, jadi penyanyi backup, dan......main kompang...!!!hahahaha....luculah klau diingatkan lagi saat nie...ehhee...




di kala kebosanan menunggu pensyarah...nakal tak??hihihihi
Eyz budak baik perr...!!ehhe


nie pulak kenangan yang Eyz takkan lupa sampai bila-bila....sebabnya??inilah pertama kalinya Eyz join tarian sempena Dinner IPGKBM 2011 tau....hahaha......lamanya tak menari....badan pun dah macam robot dah masa tuu....kahkah....nasiblah takde yang komen...hihihihi...

tapi...malu jugaklah masa nie sebabnya kitorang terpaksa tarik orang bawah terutamanya pensyarah untuk menari sama-sama kat atas pentas....yang malangnya....sorang pun taknak ikut Eyz naik atas pentas...aduhai...!!!memang malu sangat sangat!!hahaha....nasiblah Eyz dapat kaver sendiri....hahaha....dah dah..!!taknak cakap daa..!!ehhee
*sungguh memalukan (-__-)"

banyak lagi sebenarnya kenangan yang Eyz dapat...tapi...takkan semua nak dicoretkan di sinikan....tak muat blog Eyz nie...ehhe...lain kali kita berkongsi lagi erk...ehhe...sesiapa yang ada kenangan terindah tu...bolehlaa tag Eyz...nak jugak tau kenangan korang....

TERIMA KASIH SEMUA 
KERANA MEMBERIKAN AKU KENANGAN TERINDAH DI PERANTAUAN

"Semoga hubungan kita akan berkekalan sampai bila-bila...!!amin..."

"Jangan lupa singgah-menyinggah di blog nie jugak yer...!!"

PISMP KUMPULAN C AMBILAN JANUARI 2012



Wednesday, December 28, 2011

Segalanya kerna Angry Birds


.....hhhhmmmmm.....

pejam celik pejam celik dah nak tahun baharu dah....umur pun makin hari makin meningkat dan bermacam-macam perkara dan insiden yang berlaku sepanjang tahun nie....salah satu daripadanya ialah

!!!.....DEMAM ANGRY BIRDS.....!!!


...sekarang nie...
tak kira usia dan tak kira jantina...semuanya suka dengan karakter Angry Birds nie.....tak semualah....kebanyakan...!!hehehe....Eyz bukan salah sorang daripadanyalah yer..ehhe...entahlaa...Eyz tak berapa suka sangat karakter Angry Bird nie...tapi Eyz suka tengok Movie RIO...!!

petang yang sepi nie...Eyz nak tunjukkan kepada semua insiden Demam Angry Birds nie sehinggakan sana sini situ pakai gadget, barangan, makanan pun tak lepas daripada karakter Angry Birds...

kanak-kanak kini sangat menggemari karakter nie....semuanya nak Angry Bird..."Angry Bird" pun menjadi sebutan yang sentiasa meniti di bibir diorang...hihi....dengan selipar diorang....baju....beg....segalanya berkaitan dengan ANGRY BIRD....penangan yang sungguh hebatkan...!!!ehhe.....
















:: Segalanya adalah ANGRY BIRD a.k.a BURUNG MARAH ::